13.2 C
Vranje
sreda, 18 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaPromocija “Murala zajedništva” u Vranju

Promocija “Murala zajedništva” u Vranju

Mural na zgradi Narodnog univerziteta već poznat mnogim Vranjancima i retko ko pored njega prođe, a da ne zastane, uživa u ovom umetničkom delu i fotografiše se. Mural su uz pomoć organizacije Građanske inicijative naslikali polaznici Likovne radionice, na temu „zajedništvo“, na osnovu idejnog rešenja Nevene Micić.

Autori su želeli da ovaj zid pored Gradskog parka šalje poruku ljubavi u svakom obliku, jer je ona glavni pokretač pojedinca, ali i čovečanstva. U sredu, 23. juna, od 14:00 sati organizovana je velika promocija ovog murala i to kroz nekoliko aktivnosti.

Profesorka u Likovnoj radionici Vesna Marinković Stanković održaće javni čas crtanja na temu “zajedništvo” u dvorištu Narodnog univerziteta, kome mogu da prisustvuju svi ljubitelji likovne umetnosti.

Pod sloganom “Podrži umetnost i obuci je” urađene su majice sa motivima murala, koje će svako, uz doniranje sredstava za Likovnu radionicu, moći da ponese i tako obogati svoju letnju kolekciju.

U toku je akcija fotografisanja pored murala, koja traje do sutra u podne, a svako ko na mreže postavi fotografiju uz #živimozajedno, može da osvoji jednu od vrednih nagrada – polaroid kameru , bluetooth slušalice ili univerzalni wireless punjač za telefon.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci