6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaPUBLIKA I ŽIRI ISTOG STAVA: Najbolja predstava na Borinim pozorišnim danima "Ko...

PUBLIKA I ŽIRI ISTOG STAVA: Najbolja predstava na Borinim pozorišnim danima „Ko je ubio Dženis Džoplin?“

Stručno žiri 42. Borinih pozorišnih dana koji je radio u sastavu Nataša Poplavska, reditelјka iz Skoplјa, predsednica žirija, Bilјana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iѕ Zagreba,  nakon šest odgledanih predstava u konkurenciji za nagrade, na završnoj sednici, održanoj 27. 10. jednoglasno je doneo sledeće odluke:

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolјu predstavu u celini, dodeljena je predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin? po tekstu Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović, Srpskog narodnog pozorišta.

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolјu žensku ulogu, ravnopravno dele Bojana Milanović i Sonja Isailović, za ulogu Dženis Džoplin u predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin, Srpkog narodno pozorište.

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolјu mušku ulogu, pripala je Dimitriju Diniću za ulogu Pile kopile Piletićevo, u predstavi Kus petlić, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, Narodnog pozorišta Nepsinhaz Subotica.

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolјu dramaturgiju dodelјuje se Maji Pelević autorki teksta Poslednje devojčice za dramaturgiju istoimene predstave, u režiji Kokana Mladenovića, Pozorišta ”Kostolanji Deže” iz Subotice.

Nagrada ”Radoslav Radivojević” za najbolјu predstavu po oceni publike, biće dodeljena predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin? Ova predstava dobila je ocenu 4.92.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru