Naslovna Vesti Kultura "Samospoznaja" u Galeriji Narodnog muzeja

„Samospoznaja“ u Galeriji Narodnog muzeja

U  utorak  25. avgusta, u 19 časova, u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju, biće otvorena samostalna izložba savremenog mozaika „Samospoznaja“, Petra Vujoševića, magistra slikarstva iz Beograda.

Autor je osnivač Beogradskog festivala mozaika održanog 2016. i 2018. godine u Kući legata u Beogradu. Osnovao je i vodio Festival umetnosti Virski u Baru i Virpazaru 2015. i 2016. godine. Već 14 godina u Beogradu organizuje izložbu Mozaik malog formata. Realizovao je četiri projekta kao likovni program letnjeg festivala Barski letopis. Sa troje mozaičara 2001. godine osnovao je grupu Ametist, sa kojom je do 2014. organizovao 37 izložbi kroz sedam velikih projekata. Osnivač je Letnje škole mozaika, koju vodi u Baru već sedam godina zaredom. Član je udruženja ULUPUDS, ULUCG, AIMC (Međunarodno udruženje za moderni mozaik).

Izložba „Samospoznaja“ će biti otvorena do 20. septembra, a posetioci  će moći da je pogledaju poštujući mere zaštite (sa maskama).

Zbog postojećeg epidemiološkog stanja, ponedeljkom, Galerija Narodnog muzeja Vranje zatvorena je za posetioce, od ponedeljka do petka radno vreme je od 8 do 11 sati i od 17 do 20 časova. Subotom i nedeljom Galerija je otvorena za posetioce u terminu od 10 do 14 časova.

Buy Me A Coffee

Must Read

Svetosavski paketići za decu u Trgovištu

Učenici svih osnovnih škola na teritoriji opštine Trgovišta dobili su sdanas svetosavske paketiće. Miljana Zlatković predsednica opštine povodom Svetog Save obišla je sve osnovne škole...

U ambulanti u Krivoj Feji počela vakcinacija

Dodeljena „Svetosavska specijalna priznanja“

Saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodom u Bujanovcu