NaslovnaVestiKulturaSmotra recitatora "Pesniče naroda mog"

Smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

Tradicionalno takmičenje recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ održaće se u petak 18. marta u 9 časova u svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković&quot“ u organizaciji Barodnog univerziteta.

Recitatori će se takmičiti u tri uzrasne grupe mlađi (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole), srednji (od petog do 8. razreda osnovne škole) i stariji uzrast (srednjoškolci).

Ovo je tradicionalno takmičenje koje se organizuje preko 50 godina na nivou cele Srbije. Savez amatera Srbije organizuje ovu smotru recitatora i samim tim oni regulišu kriterijume pomoću kojih se ovo takmičenje realizuje na svim nivoima. Ono što je bitno jeste to da ove godine takmičenje neće biti online već će biti uživo kao što smo to radili ranijih godina – kaže Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta.

Takmičare će ocenjivati tročlani žiri koji se sastoji od ljudi koji su stručni u toj oblasti ali koji nisu zapošljeni u školama i nemaju iz sebe rad sa decom, te ne postoji mogućnost da se na neki način utiče na žiri.

Prema rečima Gordane Dimitrijević do sada je prijavljeno 75 učesnika.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači