20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiKulturaSoba pesmopojke Stane Karaminge u vranjskom Narodnom muzeju

Soba pesmopojke Stane Karaminge u vranjskom Narodnom muzeju

Obnova Narodnog muzeja u Vranju privodi se kraju, a kako VOM saznaje u novoj postavci biće puno iznenađenja. Jedno od njih je i to da će čuvena vranjska pesmopojka Stana Karaminga „dobiti“ svoju sobu.

Direktorka muuzeja Maja Aleksić nije želela da iznosu detalje o budućim postavkama bar ne dok radovi ne budu kompletno završeni i muzej ponovo otvori vrata za svoje posetioce.

Međutim unuka Stane Karaminge, poznata pedijatrica dr Marina Dđikić objavila je ponosno par forografija na svom Facebook profilu kojim ponosno potvrđuje da je njena baka dobila svoju sobu u gradskom muzeju.

Ova informacija je naišla na oduševljenje njenih pratilaca a može se i pročitati da su neke stvari dodatno restaurirane.

U svakom slučaju ovo je očigledno samo deo zanimljive postavke koja očekuje Vranjance nakon otvaranja Muzeja.

Dr Marina Džikić je ranije za VOM govorila o tome kako je autorka čivene pesme „Dimitrijo sine Mitre“ plakala dok je pisala ovu pesmu.

Tekst možete pročitati u nastavku.

Stana plakala dok je pevala „Dimitrijo sine Mitre“

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači