NaslovnaVestiKulturaU Rusiji održana izložba fotografija pod nazivom „Pravoslavlјe – jedna velika porodica“

U Rusiji održana izložba fotografija pod nazivom „Pravoslavlјe – jedna velika porodica“

U Belgorodu, u Rusiji  25. marta svečano je otvorena izložba fotografija koja nosi simbolički naziv „Pravoslavlјe – jedna velika porodica“.  Idejni tvorci ove izložbe bili su Eparhija Vranjska na čelu sa Nјegovim Preosveštenstvom Episkopom vranjskim  Pahomijem, iguman manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog arhimandrit mr. Metodije (Marković) i gospodin Dragan Tadić.

Sama izložba broji stotinu fotografija koje su tematski podelјene u četiri grupe.

Na inicijativu stipendiste Eparhije Vranjske, rukovodioca Filijale Svepravoslavnog Društva „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“, diplomiranog teologa, gospodina Nenada Bojkova, a uz podršku Eparhije Vranjske, Gimnazije Bora Stanković u Vranju, Belgorodske Mitropolije i Belgorodske Duhovne Seminarije,  prvi deo izložbe dostavlјen je u ruski grad Belgorod, gde su ideju o predstavlјanju ovakve izložbe primili sa radošću.

Događaji ovakvog tipa su smo još jedan od dokaza da pravoslavlјe nije teritorijalno podelјeno, već da smo svi u jednoj velikoj zajednici u Hristu, bez obzira na kojem mestu nalazili – istakao je prilikom otvaranja izložbe  protojerej Oleg Kobec, starešina sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Belgorodu.

Rukovodilac Filijale Svepravoslavnog Društva „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“ gospodin Nenad Bojkov u svom obraćanju okuplјenima preneo je pozdrave i najtoplije čestitke Nјegovog Preosveštenstva Episkopa vranjskog Gospodina Pahomija i dodao da su studentske inicijative veoma korisne u povezivanju naša dva bratska naroda i zahvalio se svima koji su podržali realizaciju ovog projekta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...