11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaU umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ nastaje "budućnost života"

U umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ nastaje „budućnost života“

„Budućnost života“ je naziv zajedničkog projekta Srbije i Slovenije koji je u umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ u Tamnjanici  okupio petoro umetnika iz ove dve države koji stvaraju umetnička dela.

Tokom trajanja projekta 16 umetnika je od maja do septembra stvaralo  u živopisnom ambijentu plantaže lavande.

Umetnici ističu da su zadovoljni okruženjem u kojem imaju priliku da stvaraju ali i što se nakon više od godinu dana ponovo okupljaju i imaju priliku da se druže.

Učesnici treće kolonije po odluci selektora Kristine Pirković (Srbija) i Saše Vrabiča (Slovenija) su Helena Tahir, Jelena Šalinić Terzić, Arjan Pregl, Gašper Capuder i Željko Đurović.

 

Društvo Pigmalion organizuje ove kolonije uz podršku Ambasade Slovenije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvo NLB banke, Komercijalne banke i opštine Bela Palanka. Osnivač Društva Gorazd Čuk najavljuje da će do kraja godine biti organizovana izložba dela koja su nastala tokom ovog projekta.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći