-2.5 C
Vranje
ponedeljak, 17 januara, 2022
NaslovnaVestiKulturaU umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ nastaje "budućnost života"

U umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ nastaje „budućnost života“

„Budućnost života“ je naziv zajedničkog projekta Srbije i Slovenije koji je u umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ u Tamnjanici  okupio petoro umetnika iz ove dve države koji stvaraju umetnička dela.

Tokom trajanja projekta 16 umetnika je od maja do septembra stvaralo  u živopisnom ambijentu plantaže lavande.

Umetnici ističu da su zadovoljni okruženjem u kojem imaju priliku da stvaraju ali i što se nakon više od godinu dana ponovo okupljaju i imaju priliku da se druže.

Učesnici treće kolonije po odluci selektora Kristine Pirković (Srbija) i Saše Vrabiča (Slovenija) su Helena Tahir, Jelena Šalinić Terzić, Arjan Pregl, Gašper Capuder i Željko Đurović.

 

Društvo Pigmalion organizuje ove kolonije uz podršku Ambasade Slovenije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvo NLB banke, Komercijalne banke i opštine Bela Palanka. Osnivač Društva Gorazd Čuk najavljuje da će do kraja godine biti organizovana izložba dela koja su nastala tokom ovog projekta.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...
Vranjska Banja, naselje Ćosiki

Rasvetljen slučaj krađe u selu Korbevac

Otkazan doček srpske Nove godine u Surdulici