10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKultura"Zlatni puž" od 13. do 17. septembra

„Zlatni puž“ od 13. do 17. septembra

Na danas održanom sastanku Organizacionog odbora manifestacije ,,Zlatni puž 2021“, usvojen je program ovogodišnjeg, 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma. Kako je planirano ,,Zlatni puž 2021.“ biće održan od 13. do 17. septembra.

Po rečima direktora Javne ustanove Škola animiranog filma, Miroslava Đerića, predviđene su projekcije filmova u dve kategorije u takmičarskoj selekciji, projekcije u informativnoj selekciji, kao i projekcije animiranih filmova kao pratećeg programa festivala, koji nisu uvršteni u zvanični ili informativni program. Takođe, tokom festivala biće prikazan i jedan dokumentarni film u trajanju od desetak minuta. Učesnici festivala biće u prilici da prođu i određenu edukaciju i steknu nova znanja iz oblasti animacije, kao i radionicu u okviru koje će i sami napraviti jedan film u trajanju do 3 minuta.

U planu je i izložba crteža ili fotografija iz arhive  škole. Kako se čulo,  na sastanku organizacionog odbora, do sada je pristiglo preko 1500 filmova iz 87 zemalјa sveta, što govori o rejtingu festivala na svetskom nivou. Filmove koji budu prošli selekciju ocenjivaće stručni žiri u sastavu Nikola Majdak – mlađi, Kuzman Kuzmanovski i Nitin Donde. Kao i inače najbolјa ostvarenja u dve kategorije biće nagrađena zlatnim, srebrnim i bronzanim pužem, zatim je predviđena i nagrada “Nikola Majdak” za kameru, kao i Grand prixfestivala. Treba naglasiti da će realizacija festivala zavisiti od trenutne epidemiološke situacije, kao i da će se tokom trajanja programa poštovati sve protivpandemijske mere koje u tom trenutku budu bile na snazi.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...