2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiKultura“Zlatni puž” praznik animacije u Vranju

“Zlatni puž” praznik animacije u Vranju

U Vranju će od 9. do 15. avgusta biti održana 12. po redu Internacionalna dečja radionica animiranog filma “Zlatni puž”.

Predavači na ovoj radionici biće Maks Epštajn i Karina Hananeina iz Izraela, Rafaela Tranielo iz Italije i Anastasia Titova iz Ukrajine.

Koncept radionice je susret dece i mladih iz različitih kulturnih i govornih područja, kako bi u kreativnoj atmosferi učestvovali u izradi animiranog filma u svim njegovim fazama.

Planiramo da deca i mladi sa svojim mentorima iz Bugarske, Gruzije, Makedonije, Izraela, Ukrajine i gradova Srbije, Jagodine, Bosilegrada i Vranja uživaju tih nekoliko dana u radu sa interesantnim mentorima od kojih mogu mnogo da nauče – kažu iz ŠAF – a.

Ukupan broj gostiju na radionici je 40 dece i mladih sa svojim mentorima, od toga dvadesettroje iz inostranstva, sedamnaestoro iz  Srbije. Ipak koncept festivala se neće menjati.

Zlatni puž 2018. se u svom obimu, budžetu, konceptu, kvalitetu i kvantitetu neće mnogo razlikovati od ranijih edicija. Primetan je povećan broj učesnika iz inostranstva u odnosu na domaćine što nama kao organizatorima veoma imponuje – kažu organizatori.

Javna ustanova Škola animiranog filma (ŠAF) 1997. godine počela je sa organizovanjem internacionalne dečje radionice, koja se održava svake druge godine tokom avgusta u Vranju.

Do sada je održano 11 internacionalnih radionica sa gostima i učesnicima iz čitavog sveta sa više od 50 produciranih filmova.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana