21.6 C
Vranje
četvrtak, 19 maja, 2022
NaslovnaVestiPolitikaAktiv žena JS: Da li se u našem društvu nevinost dokazuje, a...

Aktiv žena JS: Da li se u našem društvu nevinost dokazuje, a krivica podrazumeva?

Aktiv žena vranjskog odbora Jedinstvene Srbije (JS), oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome se između ostalog pitaju „da li je Srbija postala država gde se medijski linčuje pojedinac i da li se u našem društvu nevinost dokazuje, a krivica podrazumeva?“

Saopštenje prenosimo u celini:

Nakon skandaloznih laži Marinike Tepić iznetih na konferenciji za novinare i nakon prikazivanja izjave takozvanog svedoka, člana SSP, nameće se pitanje – zašto se s optužbama prvo izašlo u javnost, a ne pred sudom? Da li je Srbija postala država gde se medijski linčuje pojedinac i da li se u našem društvu nevinost dokazuje, a krivica podrazumeva?

Politička ambicija i želјa za populizmom Đilasovih saradnica ne sme biti ispred istine. Ma koliko se oni trudili da maskiraju kampanju budućeg predsedničkog kandidata opozicije u brigu za žene i njihovo dostojanstvo, više je nego jasno da se ovog puta igraju najprlјavije igre zarad političkih poena. Ali, prodavanjem magle narodu, ne mogu se sakriti Đilasove finansijske malverzacije.

Neshvatlјivo je da Marinika Tepić nema nikakav problem da u jagodinskom Tužilaštvu podnese krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti, istog dana kad je održala konferenciju u Jagodini, a ne može da pokrene mnogo ozbilјniju tužbu za pedofiliju, za koju kaže da ima više svedoka, a koju je prvo iznela u javnost na konfereciji za novinare. Ako govori istinu, zašto je zloupotreblјava?

Nije zanemarlјiv besramni pokušaj etiketiranja žena koje rade u javnom sektoru, naročito onih koje pripadaju političkoj opciji Dragana Markovića Palme. Ne vodi se računa o tome da su i one nečije ćerke, majke, sestre, supruge. O njihovom dostojanstvu i časti se ne brine kada se iznose laži o podvođenju žena. Preko hilјadu članica Aktiva žena JS Vranje najoštrije osuđuje ovakav pokušaj manipulisanja javnošću i predstavlјanja Srbije ne kao „zatvorenog hotela“, kako kažu u SSP, nego kao velike javne kuće u kojoj ni jedna žena časno ne dolazi do radnog mesta.

Zaboravlјa se da je upravo Dragan Marković Palma učinio najviše za bolјi socijalno – ekonomski položaj višečlanih porodica, da podstiče natalitet time što novčano pomaže ugrožene porodice, trudnice, žene na selu. Kao pravi domaćin, čuva i neguje srpsku tradiciju, porodične vrednosti. Zbog toga on ima punu podršku svih članica Aktiva žena JS Vranje.

Na kraju, da ne bude zabune, niko ne osporava pravo da se sumnje ispitaju, provere ili dokažu. Međutim, ne sme se zanemariti činjenica da je Srbija pravna država u kojoj sistem i dalјe funkcioniše, na žalost pojedinih zlanamernih lјudi. Posle svega izrečenog na nedavnoj konferenciji, jasno je da je ovo političko samoubistvo Marinike Tepić koje će vrlo brzo biti dokazano i na sudu, jer je predsednik JS Dragan Marković Palma samoinicijativno podneo zahtev da Tužilaštvo ispita navode iz takozvanog svedočenja člana SSP.

 

 

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...