-7.5 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaVestiPolitikaDesnica odgovara Jedinstvenoj Srbiji

Desnica odgovara Jedinstvenoj Srbiji

Nakon što je Jedinstvena Srbija u svom saopštenju za javnost optužila direktorku Narodnog univerziteta Gordanu Dimitrijević da je nelegalno otpustila Bobana Petkovića, saopštenjem se oglasila i Srpska Desnica i ovo saopštenje prenosimo u celini.

Iako nerado, Gradski odbor Srpske Desnice prinuđen je da saopštenjem za javnost  odgovori na sve napade koje na našu stranku organizuje odbor JS-a u Vranju.

Najpre, zbog javnosti, mora da bude jasno – Boban Petković  je bio zaposlen u JU Narodni univerzitet u Vranju po osnovu ugovora o radu na određeno vreme radi zamene privremeno odsutne radnice J.N, do njenog povratka sa bolovanja, počev od 11.11. 2019.godine.

J.N. je koristila trudničko bolovanje, a 30.01.2020. godine poslodavcu je dostavila doznake za januar 2020. godine i podnela zahtev za korišćenje drugog dela godišnjeg odmora za 2019.godinu, u trajanju od 5 radnih dana.

S obzirom da je J.N. koristila trudničko bolovanje, kao i da ima pravo na korišćenje godišnjeg odmora, poslodavac je postupio u skladu sa zakonom i svim pozitivno pravnim propisima i zaposlenoj rešenjem odobrio korišćenje godišnjeg odmora u navedenom periodu.

Povratak radnika sa bolovanja nije definisan ugovorom, a u ovom slučaju zaposlena ima pravo da prekine trudničko bolovanje u bilo kom momentu.

Prekidom trudničkog bolovanja, osnov za dalјe angažovanje Bobana Petkovića prestaje po sili zakona.

Direktorka JU Narodni univerzitet, član  Srpske Desnice, sve je radila po zakonu, ali to, izgleda, nekome smeta.

Srpska Desnica podseća i da su mnogi radnici dobili otkaz istog momenta kada je TOV preuzeta od strane JS.

Svi ti radnici su imali rešenja do kraja 2018.godine, a stupanjem Vesne Petrović na mesto direktora  TOV, pod uticajem Dejana Manića, oni dobijaju otkaze, i to nezakonite.

Zatim, 2019. godine, jedini pravnik TOV i bivši direktor te ustanove, biva otpušten kao tehnološki višak bez ikakvih osnova, iako je bio zaposlen na neodređeno vreme. Na njegovo mesto zapošlјena je Bilјana Grujev, članica GrO JS Vranje. Od momenta preuzimanja TOV od strane Jedinstvene Srbije, otkaz je u toj firmi   dobilo 11 zaposlenih na neodređeno vreme, poslednji među njima je Nebojša Arsić. Svi zaposleni su podneli tužbe za poništaj rešenja o nezakonitom otkazu ugovora o radu.

Po odluci o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Vranje, TOV ima 25 radnika, a stvarni broj zaposlenih je 19. Srpska Desnica javno pita: zašto ova firma svakog meseca prijavlјuje 25 radnika, a isplaćuje samo 19? Gde ide ostatak novca građana?

Bahatost u radu je karakteristika prvog čoveka GrO Jedinstvene Srbije u Vranju koji je više puta optuživan za mobing, seksualno uznemiravanje radnica firmi kojima je rukovodio i kojim rukovodi.

Postavlјa se pitanje da li je ovo način na koji će se prvi čovek GrO JS u Vranju boriti za svakog građanina grada Vranja?

Srpska Desnica kao mlada partija, samo želi da radi i da doprinosi svojim radom, bolјitku lokalne zajednice i građana.

Uostalom, idu izbori, pa će se videti u koga narod ima poverenje.

Samo, šta će biti tada, kada više niko neće moći da se krije iza nekog većeg i moćnijeg?

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović