13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaDRAGAN NIKOLIĆ NIKA: Rećićemo NE lažnoj NATO državi na istorijskoj teritoriji Srbije!

DRAGAN NIKOLIĆ NIKA: Rećićemo NE lažnoj NATO državi na istorijskoj teritoriji Srbije!

U Skupštini Srbijne, danas u 10 sati održaće se sednica samo jednom tačkom dnevnog reda:Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15.06.2021. do 01.09.2022.god. koji je podnela Vlada Srbije na kojoj će biti prisutan i Predsednik Republike  Srbije Aleksandar Vučić.

Tim povodom oglasio se narodni poslanik iz Vranja Dragan Nikolić – Nika, a njegovo saopštenje prenosimo u celini:

Kao narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici uzeću učešće u diskusiji,izneti mišljenje o podnetom izveštaju,dati  sugestije,a kao polaznu osnovu i okvir daljeg delovanja naše delegacije u pregovorima podvući da su granice Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB UN!Preporučićemo da naš pregovarčki tim podnese zahtev da se nastavak razgovora vrati pod okrilje UN,jer predstavnici EU imaju neskriveni navijački stav protivan svim vitalnim interesima Srbije.Takođe treba dovesti u pitanje ostanak Srbije pri Briselskom i Vašingtonskom sporazumu,jer oni obavezuju samo Srbiju,a druga strana nije ispunila ni jedno slovo iz ovih političkog dogovora.Moramo prekinuti praksu sitnih ustupaka Prištini,popuštanja pred ucenama njihovih sponzora i dozvoljavati da se suverenitet Srbije na KiM smanjuje iz dana u dan.Nema i ne može biti puzećeg priznanja Kosova!Neće biti lako,ali Srbija se mora izboriti za političku i vojnu neutralnost  i otrezniti od evrofanatizma,budući da je svima jasno da nećemo nikada,a ne bi ni trebalo,ući u EU. Takođe ću vrlo jasno,argumentovano i direktno odgovoriti na provokacije i neustavne predloge političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca u vezi nekakve razmene teritorija,njihovoj navodnoj ugroženosti i obespravljenosti,jer se radi o jednom perfidnom planu destabilizacije juga Srbije i otežavanja pregovaračke pozicije Srbije u međunarodnim odnosima.Želim da se čuje glas predstavnika našeg okruga,koji je mekani trbuh Srbije i predstavlja poligon za političke igre,marifetluke i podvale zasnovane na presnim lažima,izmišljotinama i fabrikovanim poluistinama. Moramo biti hrabri i odlučni,makar malo kao naši junaci na Košarama i Paštriku,poštovati Zavet kneza Lazara i odbraniti svoju vekovnu teritoriju Kosovo i Metohiju,njene svetinje i sve građane Srbije koji su tamo ostali da žive ili čekaju da se vrate! Rećićemo NE lažnoj NATO državi na istorijskoj teritoriji Srbije!

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević