DS: Negujemo sećanje na ubijenog premijera

38

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) podsetio je na to da je na današnji dan ubijen premijer Srbije dr Zoran Đinđić. Oni u saopštenju koje prenosimo u celini navode da nastavljaju pravcem koji je postavio ubijeni srpski premijer.

Demokratska stranka s poštovanjem i pijetetom neguje sećanje na dr Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je ubijen na današnji dan pre 16 godina. Politička pozadina tog čina nikada nije rasvetlјena. Sadašnja vlast likovala je nad tim činom.

Mi, članovi Demokratske stranke, nastavlјamo njegovim pravcem, svesni da su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene, iskorenjivanje korupcije, zapošlјavanje umesto odlaženja iz zemlјe. Odlučni u nameri da to ostvarimo suprotstavili smo se autokratskom režimu sadašnjice i podržali proteste koji se pod sloganom “1 od 5 miliona“ već više od dva meseca održavaju širom Srbije. U Vranju traju već sedam nedelјa. I trajaće dok god bude potrebno. Građani to potvrđuju dolaženjem svakog petka.

I danas, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, političara kome poštovanje iskazuju i protivnici, osećamo obavezu da istrajemo. Nikada nije bilo teže nego danas. Zato su naši odbornici i u Vranju, kao i u brojnim drugim opštinama i gradovima, napustili lokalni parlament, ne želeći da daju legitimitet bezakonju i obesmišlјavanju svega. Nastavlјamo vanparlamentarnu borbu protiv režima koji će ostati upamćen kao najgori u istoriji Srbije, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou. Srbiji su potrebna radna mesta, zakoni, institucije, oporavak uništenog zdravstva i obrazovanja, a ne nepotizam, korupcija, ucenjivanje i zlostavlјanje.

Na doslednost nas obavezuje i činjenica da je Zoran Đinđić, plativši glavom ideje za koje se zalažemo, bio predsednik naše, Demokratske stranke.