DVERI: Izbori nisu vredni zdravstvenog rizika

48

Srpski pokret Dveri, obratio se danas saopštenjem za javnost u kome se navodi da uzev u obzir zdravstveni rizik, ali i ponudu na „izbornom listiću“, najpametnije ostati kod kuće na dan izbore.

Saopštenje prenosimo u celini:

Srpski pokret Dveri je prethodnih dana od više zaposlenih u vranjskom Zdravstvenom centru dobio pouzdane informacije da je broj zaraženih korona virusom u Vranju višestruko veći od onog koji se iznosi u javnost. Razlog prikrivanja tačnih podataka je strah vladajuće naprednjačke ekipe da građani Vranja neće izaći na izbore u broju koji se očekuje, ako saznaju istinu o tome koliko taj izlazak može da ih košta.

Da je zdravstvena situacija bezbedna, uvereni smo da gradonačelnik Milenković, koji se predstavlјa kao pravoslavni vernik, ne bi pre samo desetak dana zabranio litiju povodom gradske slave, koja svakako predstavlјa manji rizik, jer se odvija na otvorenom sa mnogo manjim brojem lјudi od onog koji će se na dan izbora gurati na izbornim mestima,koristeći iste hemijske olovke, iste paravane, iste stolice…

Možda bi izlazak na izbore i bio vredan rizika kada bi se na ovim izborima biralo između različitih političkih opcija, koje nude različite programe… Međutim, letimičan pogled na spisak izbornih listi za lokalne izbore otkriva da vlast nema  alternativu. Na spisku su četiri liste vladajuće koalicije i još četiri satelitske liste vladajuće SNS.

Vredi li rizikovati zdravlјe da bi se biralo između naprednjaka, socijalista, Palmine Jedinstvene Srbije i Srpske Desnice Vučićevog potrčka Miše Vacića, koja je  takođe deo vlasti u Vranju, a čine je reciklirani kadrovi URS-a i JS? Tu su još radikali za čiju listu su u kancelariji u naselјu Odžinka organizovano davali potpise radnici Jumka. Tu je METLA koju čine stranke koje u Vranju odavno ne postoje, poput DSS-a. Tu je i POKS čiji se lideri već godinama šlepaju na raznim listama SNS-a i koji će se verovatno zalagati za kralјevinu čiji bi suveren bio Aleksandar Vučić.

Jedini razlog da izađete na izbore je da ste kojim slučajem pripadnik makedonske manjine pa da zaokružite broj 8 i pogurate makedonsku stranku da se u skupštini bori za veliku makedonsku zajednicu koja živi u Vranju i okolini. Uzev u obzir zdravstveni rizik i izbor koji je pred nama, tačnije, nepostojanje  istoga, najpametnije nam je da 21. juna ostanemo kod kuće. Sačuvaćemo zdravlјe, a i nećemo saučestvovati u kršenju Ustava i zakona.