16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022DRAGAN ANTIĆ: Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja, ali im neće proći

DRAGAN ANTIĆ: Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja, ali im neće proći

Nakon što je policija podnela prijavu protiv Dragana Antića i Slobodana Momčilovića za organizaciju protesta na Trgu Staniše Stošića 11.12.2021. godine, jer je prijava odbijena, saopštenjem za javnost se oglasio Dragan Antić.

Saopštenje prenosimo u celini:

Skup smo prijavili kako bi policija bila prisutna da ne bi došlo do provokacije kao što se desila nedelju dana ranije, 4.12. kada je Istok Kavaldžijev poslat od strane SNS-a da izazove incidente. Nasrtao je motorom na ljude koji su mirno protestvovali protiv zakona o ekspropriaciji i zakona o referendumu. S obzirom da je zahtev ispunjen, Savo Manojlović je ispred Kreni-promeni pozvao ljude da toga dana izađu i proslave prvu malu pobedu. Dakle policija je trebala da prijavu pošalje Savi Đanojloviću jer je on organizovao skup, a mi smo prijavili ispred organizacije Kreni-promeni.

Dalje, kako navode iz policije, po kišnom danu se okupilo 24-oro nezadovoljnih građana i 7 novinara koji su izveštavali o događaju. Po zakonu do 20-oro ljudi skup nije ni potrebno prijavljivati. Policija će prvo morati da dokaže da nas je bilo baš 24-oro, ja tvrdim da nas je bilo 20-oro.

Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja, ali im neće proći. Borba za vazduh, vodu i zemljište neće stati. Vlast nas prodaje multi nacionalnim kompanijama i pretvara Srbiju u koloniju. Dobro znamo da to rade za velike provizije i uz visoku korupciju. Rio Tinto je moćna kompanija koja neće tako lako odustati. Pokušao je Vučić da kupi vreme do izbora, ali mu to neće proći.

Zbog toga ove nedelje krećemo u novu kampanju i prikupljanje potpisa za Narodnu inicijativu, tačnije  podnošenje predloga zakona o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma i bora na čitavoj teritoriji Srbije. Za podnošenje inicijative je potrebno 30 000 potpisa. Očekujemo da ih bude preko 100 000.

Kreni-promeni vas poziva da date svoj potpis za spas Srbije i budućnost naše dece u zdravoj i uređenoj Srbiji. Jedino što nam je ostalo je vazduh, voda i zemljište. Damo li im i zemlju, deca će nam živeti na jalovištu. Tiče se i Vranjanaca, jer Rio Tinto planira rudnik na površini od 90km kvadratnih, Klinovcu, Klenikama, Spančevcu, Ruscu, Buštranju i Novom Selu. Ukoliko se to ostvari jalovište će nam biti u dvorištu.

O tačnoj lokaciji prikupljanja potpisa bićete nahnadno izvešteni za nekoliko dana.Na kraju i poruka policajcima koji će reći da samo rade svoj posao. Naša borba je i za vašu decu.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču