20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaPolitikaIZBORI 2022UJEDINJENA OPOZICIJA: Nisu nam dozvolili korišćenje sale Pozorišta

UJEDINJENA OPOZICIJA: Nisu nam dozvolili korišćenje sale Pozorišta

Ujedinjena opozicija Vranja oglasila se danas saopštenjem za javnost u kome navode da je Pozorište odbilo njihov zahtev za održavanje predizbornog skupa.

Saopštenje prenosimo u celini:

Ujedinjena opozicija Vranja, obaveštava javnost da je Javna ustanova pozorište “ Bora Stanković“ u Vranju, odbila zahtev predstavnika Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana za iznajmlјivanje sale, radi organizacije konvencije liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“. Vršilac dužnosti direktora gospodin Nenad Jović, nas je obavestio, da je tog dana sala zauzeta, i da smo za rezervaciju termina, morali da se obratimo najmanje mesec dana ranije. Nažalost, poznavajući način na koji je od svog postavlјenja vodio ovu ustanovu, ne možemo reći da smo zatečeni ovakvom odlukom. Jasno je, da je gospodin Jović, po ko zna koji put, želeo da bude veći naprednjak i od samog predsednika Vučića i time iznova potvrdio, da ne razume samu suštinu uloge koju ovako bitna ustanova ima u jednom društvu. Pozorište „Bora Stanković“, treba da bude mesto okuplјanja svih građana, a ne puki instrument u političkoj borbi rezervisan za članove jedne političke opcije. Usled neodgovornog ponašanja rukovodstva, građani tokom januara nisu mogli da uživaju u repertoaru, niti da obeleže značajan jubilej 126. Godina pozoršnog života u Vranju. Sada isto to rukovodstvo ne dozvolјava građanima Vranja da čuju drugačije mišlјenje, a pozorište i umetnost upravo zato i postoje i hrane se slobodom misli i duha, dopuštajući svakom pojedincu sopstveni doživlјaje i poglede. Zato apelujemo, da preispitate svoju odluku, i da u što kraćem roku obavestite javnost da li je pozorište privatno vlasništvo „naprednjačke elite“, ili teatar u kojem svi građani mogu da se okupe i u demokratskoj atmosferi razgovarju o budućnost svoje zemlјe. Na samom kraju napominjemo da velika sala pozorišta jedina ispunjava uslove okuplјanja, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našem gradu.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači