-5.5 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiPolitikaKo, gde, kada i zašto protestvuje danas u Vranju

Ko, gde, kada i zašto protestvuje danas u Vranju

Iako, su protesti i kontraprotesti u celoj Srbiji zakazani za danas, sa jasnom satnicom i smernicom okupljanja građana, ali i političkih partija, u Vranju je još uvek nepoznato ko će tačno kada i zbog čega protestvovati.

Najpre je na društvenim mrežama najavljen građanski protest, tačnije šetnja. Jedan od organizatora je napisao u pojašnjenju o kakvom je protestu reč.

Upućujem poziv svim slobodoumnim građanima na mirnu protesnu šetnju gradskim šetalištem. Okuplјanje u 13 časova kod Narodnog muzeja (Trg Staniše Stošića). Pokažimo da se i mi građani pitamo. Izađite zbog naše dece. Kakav ćemo vazduh, vodu i zemlјište ostaviti budućim generacijama ako pristanemo da budemo kolonija korporacijama kao što je Rio Tinto. Ovo je isklјučivo građanski protest. Stranke neka pozovu svoje članove i neka organizuju zaseban skup. Dakle, ovo je isklјučivo protest građana. Mirno, dostojanstveno do slobode. Ne nasedati na provokacije, šetanje gradom nije zabranjeno. Izađimo i pokažimo da nam je stalo do budućnosti naše dece.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović