6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaMILJANA ZLATKOVIĆ: Paušalno nagađanje pokazuje neznanje opozicije

MILJANA ZLATKOVIĆ: Paušalno nagađanje pokazuje neznanje opozicije

Predsednica opštine Trgovište Miljana Stojanović Zlatković u više navrata je odbijala da komentariše saopštenja opozicije, konkretno Narodne stranke, ali sada kaže da su njihova nagađanja i paušalne procene prevršile meru.

Saopštenje se može demantovati od prve do poslednje reči, ali ono što želim da naglasim je da plate ne kasne. Konkretno u upravi kod nas plata se pusta od prvog do 30. u mesecu, dakle mesec još uvek nije prošao. Koncept je da se plate primaju na kraju meseca – kaže Miljana Stojanović – Zlatković.

Ona kaže da je posebno netačno da se nenamenski troši novac. Što se tiče mini busa, konkretno tri puta smo oglašavali nabavku i tek se treći put javio dobavljač, trebao je da bude ispostavljen do kraja novembra. Međutim oni su tražili da se produži rok, a mi smo obavestili resorno ministarstvo koje to finansira. Vrednost mini busa je oko sedam miliona, a ne 11 kako navode iz opozicije.

Mi smo otvorena lokalna samouprava. Ja lično nemam problem da odgovorim svima pa čak i opoziciji koja pita, a ne spekuliše i pravi dramu. Što se tiče Doma kulture dobili smo preko 6 miliona od čega je naše učešće 17 miliona i ugovor sa izvođačem još uvek nije potpisan, kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure – kaže predsednica opštine.

Na kraju ona kaže da bi opozicija svojim delovanjem mogla da proba da da neki konkretan doprinos razvoju opštine, a ne da na osnovu poluinformacija i tračeva piše saopštenja. Spekuliše se o silnim milionima kao da mi nismo jedna od opština sa najskromnijim budžetom i ako se malo poznaje zakon onda se zna da se budžetska sredstva ne troše odokativno već namenski – kaže Miljana Zlatković.

Stojanović – Zlatković zaključuje da su izbori pokazali kome narod veruje.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru