19.9 C
Vranje
ponedeljak, 8 avgusta, 2022
NaslovnaVestiPolitikaNS: Gde su namenska sredstva?

NS: Gde su namenska sredstva?

Opštinski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju obratio se saopštenjem za javnost u kome je zatražio od rukovodstva opštine da odgovori na pitanja gde je novac koji je država namenila za određene projekte.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U svakom obraćanju javnosti na ovu temu, naglasimo da opština Trgovište ima visok budžet tačnije nikada više novca na budžetskom računu nije bilo više od 30 godina unazad ali, uprkos tome u Trgovištu se ne radi i ne realizuju čak i projekti za koje postoje namenska sredstva i spadaju u kategoriju prioritetnih.
Opština Trgovište kao nerazvijena opština je zahvaljujući bespovratnim sredstvima u iznosu
od oko 7 miliona dinara od Ministarstva za brigu o selu trebala da dobije mini bus, a ugovor
o dodeli ovih sredstava sa ministrom Milanom Krkobabićem potpisala je predsednica opštine Trgovište Miljana Stojanović Zlatković. Međutim nabavka dobara nije okončana zbog neažurnosti lokalne vlasti te od mini busa ni traga ni glasa.
OO NARODNE STRANKE U TRGOVIŠTU je takođe došao do saznanja da su sredstva u iznosu od 8 miliona dinara za rekonstrukciju Doma Kulture, nenamenski potrošena kao i sredstva koja su stigla iz "Ministarstva bez portfelja" u iznosu od 7 miliona dinara, a namenjena za izgradnju i sanaciju mosta i korita na reci Tripušnici u Radovnici.
Sredstva za radove i nabavka dobara po projektima koje treba da realizuje opština nisu
okončani, pa pitamo javno predsednicu opštine Miljanu Stojanović Zlatković gde su sredstva u iznosu od oko 25 miliona dinara, jer po prostoj računici deponovana sredstva koja su namenjena za ove projektne aktivnosti nisu realizovana.
Pitamo lokalnu vlast i predsednicu Opštine Trgovište zašto se nije krenulo sa rekonstrukcijom Doma Kulture kada su sredstva u iznosu od 8 miliona dinara obezbeđena,
postavlja se pitanje dokle će stići radovi na sanaciji mosta i korita reke Tripušnice u Radovnici, kao i gde je čuveni mini bus koji je obećan i koji bi bio od velikog značaja za
opštinu zbog redukovanih linija medju gradskog i seoskog prevoza???
Takođe, ovo je druga godina kako se ne izdvajaju sredstava i ne realizuje projekat za poljoprivredna davanja u subvenciju poljoprivrednih gazdinstava. U ovim kriznim vremenima poljoprivreda i proizvodnja hrane je prva linija odbrane pogotovo za naše nerazvijeno područje u opštini Trgovište. Da li je moguće da tako gledate na poljoprivrednike kojih je i onako sve manje i manje u našoj opštini, umesto da podstaknete mlada i ojačate stara gazdinstva vama je bitnije da imate za gorivo i vozikate se opštinskim vozilima?
Neažurnost lokalne vlasti na čelu sa predsednicom opštine Miljane Stojanović Zlatković, se
takođe ogleda u tome da ove godine nije realizovan konkurs za medije, nevladine organizacije (udruženja) kao i crkvene i verske zajednice.Nakon dva meseca radnicima Doma Zdravlja, JP Komunalac i dalje kasne plate, ali zato postoje sredstava da vrh lokalne vlasti od 15 njih, ode na seminare i kolektivne odmore na Ohridskom jezeru o trošku opštine. Vama je gospodo bitnije da se dalje ima za reprezentaciju, ručkove i maksimalno korišćenje svih službenih vozila u privatne svrhe, dok nam je sve manje ljudi i omladine u Opštini.

Sa ovakvim upravljanjem dolazi do još većeg uništavanja i onako uništene Opštine, jer sa
ovolikim sredstvima i budžetom za ovaku malu opštinu, Trgovište bi trebalo da izgleda potpuno drugačije. Neka se vrh države zapita, vredi li podržati finansijski narod koji glasa za njih, ako to njihovi predstavnici u vlasti zloupotrebljavaju. Zbog toga mislimo da glasači SNS a najmanje što treba da dobiju od predsednce opštine su odgovori na pitanja gde su novci koje je država namenila za njhov bolji život.

Saopštenje za javnost potpisao je predsednik opštinskog odbora Narodne stranke Marko Krstić.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući