Pčinjski okrug dobio poverenike Narodnog pokreta „Ujedinjenje“

275

Inicijativni odbor Narodnog pokreta „Ujedinjenje“ na čelu sa beogradskim advokatom Peđom Milosavljevićem, imenovao je poverenike za Vranje i još nekoliko opština u Pčinjskom okrugu.

Poverenik Narodnog pokreta „Ujedinjenje“ u Vranju je Bratislav Bogdanović, stranku će u Surdulici voditi Miodrag Stojanović, u Trgovištu Dragan Spasić, a u Bosilegradu sveštenik Zoran Stojanov.

Advokat Peđa Milosavljević, doskorašnji generalni sekretar Nove Srbije, a sada jedan od osnivača Narodnog pokreta Ujedinjenje, najavio je izradu nacrta statuta i deklaraciju o ciljevima ovog pokreta.

Mi smo u našem programu zacrtali ujedinjenje svih konzervativnih snaga u zemlji, u smislu političkog delovanja koje asocira na politiku Konzervativne stranke u Velikoj Britaniji, zemlji koja se suprostavila namerama neoliberalizma da ukine državne suverenitete evropskih zemalja, a istovremeno se zalažemo za državni kapitalizam u ekonomiji u cilju sprečavanja multinacionalnih korporacija da inauguriše razdoblje narodnog siromaštva – objasnio je Milosavljević.

Milosavljević je naglasio da pokret ne pretenduje da ima lidera već će se sprovoditi demokratska praksa na svim nivoima. Ljudi na lokalnom nivou odlučivaće po sopstvenoj volji a ne po naređenju centrale, jer je i u politici nužna decentralizacija.

GRADJANSKI POKRET

Gepostet von Ivica Petrusevic am Sonntag, 2. August 2020

Posle konferencije za medije koja je u nedelju održana u Medijskom skloništu u Vranju, predstavnici Narodnog pokreta Ujedinjenje posetili su manastir Sveti Pantelejmon u Lepčincu, gde su razgovarali sa sestrinstvom ovog manastira.