PSG: Neslavni jubilej vlasti naprednjaka

179

Pokret slobodnih građana (PSG) iz Vranja oglasio se saopštenjem za javnost u kome kažu da Srpska napredna stranka za tri godine koliko je na vlasti nije uradila ništa.

Saopštenje prenosimo u celini:

Pre par dana navršile su se tri godine od kako je Srpska napredna stranka preuzela vršenje vlasti u Vranju. Iako potpuno razumemo razloge zbog kojih ne pominjete ovaj neslavni jubilej, tu smo da vas na njega podsetimo i pitamo: šta ste, gospodo iz SNS, uradili u Vranju za tri godine od kako ste na vlasti?

Za sve ovo vreme za koje vršite apsolutnu vlast u Vranju, ne samo što niste realizovali niti jedan od kapitalnih projekata značajnih za grad, već ste se pokazali i potpuno nesposobnima da obavlјte redovne aktivnosti u rukovođenju gradom. Grad Vranje, sa vama na vlasti, funkcioniše krajnje neorganizovano, bez komunalnog programa, bez jasnog plana i cilјeva, sa skoro pa redovnim blokadama računa grada. Dakle, osim toga što za ove tri godine upravlјanja gradom, građani Vranja od vas nisu videli nikakvu korist, isti trpe i priličnu štetu plaćajući vas za vaš nerad i nesposobnost prekomerno i prekobrojno zaposlenih „naprednih“ kadrova u čitavom javnom sektoru u gradu.

U nedavnom obraćanju, Predsednik vaše stranke je napomenuo da je u Vranju završeno i otvoreno pozorište, verovatno i sam nesvestan činjenice da se jedino pozorište koje postoji u Vranju nalazi u gradskoj upravi i da su na repertoaru uglavnom komedije (uz koju sapunicu), naravno, u režiji vranjskih naprednjaka. Ali vama gospodo naprednjaci, ustanove kulture i nisu potrebne jer ste upravo svojim ponašanjem kulturu iz grada proterali a život u njemu učinili apsolutno nepodnošlјivim. Stoga, od vas gospodo iz SNS nisu pobegli samo investitori već beže i građani Vranja jer ste uništili svaku oblast društvenog života u gradu.

Međutim, od takve vlasti građani Vranja ništa bolјe i nisu mogli da očekuju, imajući u vidu da ste još tokom predizborne kampanje nudili samo „šarene laže“ i prazna obećanja o otvaranju novih radnih mesta, bolјem životu za građane i o nekakvom „zlatnom dobu“ koje će nastupiti nakon vaše izborne pobede. A jedino što je Vranje dobilo od naprednjačke vlasti jeste nebezbedan, neuređen i prlјav grad prepun udarnih rupa, grad koji je potpuno ekonomski devastiran sa jednom od najnižih prosečnih zarada u Republici Srbiji. Uz sve to, građani Vranja još uvek čekaju otvaranje čuvene Kancelarije za brze odgovore, još jedne naprednjačke predizborne obmane.

I zato, čestitamo vam jubilej vranjski naprednjaci, koga se očigledno i sami stidite.