6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaPSG traži smenu Gorana Petrovića direktora JP "Novi dom"

PSG traži smenu Gorana Petrovića direktora JP „Novi dom“

Pokret slobodnih građana (PSG) Vranja oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome traže smenu direktora JP „Novi dom“ Gorana Petrovića.

U saopštenju za javnost koje prenosimo u celini oni su detaljno opisali zbog čega traže smenu:

Sve je više zaposlenih u JP „Novi dom“  Vranje, koji su, pogođeni samovolјnim ponašanjem direktora ovog javnog preduzeća, radi zaštite svojih prava obraćaju nadležnim organima ali i lokalnim medijima.

Direktor pomenutog preduzeća je u kratkom vremenskom periodu, potpuno proizvolјno, više puta menjao sistematizaciju radnih mesta u preduzeću, prilagođavajući je svojim potrebama i želјama, kao da je ovo javno preduzeće njegova privatna firma. Učestalim promenama sistematizacije radnih mesta u preduzeću, direktor JP „Novi dom“ Vranje eliminiše iz preduzeća dugogodišnje ali za njega nepodobne radnike a otvara prostor za stranačka i rođačka zapošlјavana. Istovremeno, mnogi zaposleni uopšte i ne obavlјaju poslove na koje su raspoređeni ugovorima radu već neke druge poslove po nahođenju direktora, dok pojedinci rade na radnim mestima bez posedovanja uverenja o zdravstvenoj i bezbednosnoj osposoblјenosti za rad na istima.

Opšte je poznato, da je direktor Petrović u JP „Novi dom“ Vranje zaposlio svoju snaju ali i suprugu svog stranačkog kolege. Postavlјa se pitanje, kako je moguće da od tolikog broja nezaposlenih u Vranju, najbolјi kandidati za zapošlјavanje u ovom javnom preduzeću, budu upravo direktorova snaja i supruga „čuvenog“ naprednjačkog humanitarca“?

Čak i za radnike koji su zbog nezakonitog otkaza pokrenuli sudske sporove protiv JP „Novi dom Vranje, direktor Petrović ima „keca iz rukava“ , te za zastupanje preduzeća angažuje advokata koji je suprug njegove sestre, iako samo preduzeće ima više zaposlenih pravnika.

I dok na jednoj strani, direktor Petrović dugogodišnje radnike JP „Novi dom“ Vranje proglašava za tehnološke viškove, zbog navodno smanjenog obima posla i loše finansijske situacije u preduzeću, na drugoj strani sponzoriše fudbalske klubove milionskim iznosima i daje pozajmice drugom javnom preduzeću u Vranju, takođe u višemilionskom iznosu.

Ako ste simpatični direktoru Petroviću možete neosnovano da dobijete i veću platu u ovom javnom preduzeću, pa tako pojedini zaposleni u JP „Novi dom“ Vranje, sa osnovnom školom, godinama primaju platu kao da imaju srednju školu, dok manje simpatični, iako imaju fakultet, primaju zaradu sa koeficijentom predviđenim za srednju školsku spremu. Na ovaj način, javno preduzeće je oštećeno za ogromni novčani iznos. Dakle, za direktora Petrovića ne postoje ni zakoni, ni propisi, ni nadzorni organi,pa ni rukovodstvo grada, upravlјa preduzećem čvrstom rukom i samovolјom, zbog čega u ovom preduzeću vlada atmosfera straha a mnogim zaposlenima je ugroženo i zdravlјe, i u psihičkom i u fizičkom smislu.

Zbog svega navedenog ali i drugih nepočinstava direktora Petrovića koje ovde nismo spomenuli, pozivamo gradsku vlast da direktora „Novi dom“ smeni u najkraćem mogućem roku jer je to jedini način da se ovo javno preduzeće spasi a njegovi zaposleni zaštite.                                                                  

                                                                                                                                               

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru