21.6 C
Vranje
četvrtak, 19 maja, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSRS: Građanima ne trebaju borci za fotelje

SRS: Građanima ne trebaju borci za fotelje

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) oglasio se saopštenjem za javnost u kome kritikuje ponašanje čelnika opštine Vranjska Banja i poručuje da „građanima ne trebaju borci za fotelјe“.

Saopštenje prenosimo u celini:

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju obaveštava javnost da je zapanjen ponašanjem čelnika opštinske vlasti u Vranjskoj Banji. Kada se pogleda plan javnih nabavki ove gradske opštine za 2021. godinu, jasno se vidi da naprednjačka vlast ne planira bilo kakve ozbilјne projekte koji bi pobolјšali svakodnevni život građana u Vranjskoj Banji. Tu se najavlјuje izrada nekakve projektno-tehničke dokumentacije za neke radove koji tek treba da uslede, ali niko ne zna kada.

Neverovatno je da su čelnici ove opštine predvideli nešto više od 8 miliona dinara za „periodično održavanje – ojačavanje kolovoza ulica na teritoriji GO Vranjska Banja”. Međutim, nisu bili tako skromni kada su određivali troškove za predsednika opštine, članove opštinske vlade – opštinskog veća i skupštine opštine. Predsednik opštine Dragan Sentić i njegov zamenik Marko Nikolić, u 2021. godini, koštaće građane Vranjske Banje preko četiri miliona dinara; preciznije, 4,4 miliona dinara. Tako piše u opštinskom budžetu.

Tu su i odbornici koji će građane ove male opštine koštati preko 6 miliona dinara; preciznije, 6,1 milion dinara. Dakle, opštinski čelnici će se baviti sami sobom i svojim zaradama za koje ima novca u budžetu, dok će građanima svakodnevno pričati bajke o lepom životu i razvoju opštine.

Kako izgleda taj razvoj i lep život, vidi svaki građanin Vranjske Banje kada izađe na ulicu ispred svoje kuće i vidi rupe po ulicama, nedostatak pešačkih staza i kada ispraća svoje dete u inostranstvo. O selima u ovoj opštini da ne govorimo. Ukoliko se nastavi ovim tempom, stanovnici sela u Vranjskoj Banji će tek za nekoliko vekova dobiti elementarne uslove za život. Posle svega, postavlјa se logično pitanje – Gde završava novac od poreza na imovinu i druge dažbine koje građani Vranjske Banje uredno plaćaju? Nikada nismo čuli od naprednjačke vlasti da li ima bilo kakav program ili projekat koji bi zadržao mlade lјude u ovoj opštini. Građanima ne trebaju borci za fotelјe!

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...