8.3 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSRS: Meštani Neradovca nemaju vodu za piće u 21.veku

SRS: Meštani Neradovca nemaju vodu za piće u 21.veku

Gradski odbor Srpske radikalne stranke oglasiose se saopštenjem za javnost u kome podseća gradsku vlast da stanovnici sela Neradovac još uvek nemaju pitku vodu, iako žive svega pet kilometara od Vranja.

Nama, srpskim radikalima, neshvatlјivo je da je ovo nerešiv  problem u 21. veku!Neshvatlјivo nam je da gradska vlast nije u stanju da izdvoji sredstva u gradskom budžetu za rešavanje ovog gorućeg problema. Videli smo da je krajem aprila 2021. godine Skupština grada Vranja donela odluku o zaduživanju grada Vranja za sto miliona dinara. Nažalost, ni taj novac neće biti utrošen na izgradnju vodovoda do Neradovca.

Logično, postavlјa se pitanje kako gradska vlast namerava da zadrži mlade lјude na selu ako nije u stanju da im obezbedi ni osnovne uslove za život?! Zar jepreviše u 21. veku tražiti da stanovnici Neradovca imaju pitku vodu? Gradska vlast bi trebalo da ima u vidu činjenicu da je broj stanovnika u Vranju za nekoliko godina smanjen za oko četiri hilјade. Neprihvatlјivo je da vlast ćuti i mirno posmatra iselјavanje mladih lјudi iz Vranja.

Ne postoji nikakvo opravdanje za odlaganje rešavanja ovog problema. Stanovnici Neradovca nisu zaslužili ovakvo poniženje. Dovolјno je ono poniženje koje je vlast režirala prošle godine kada je u ovom selu na parlamentarnim izborima pobedio Savez vojvođanskih Mađara. Svi se sećamo te bruke o kojoj je danima brujala cela država.

Mi, srpski radikali, pozivamo gradsku vlast da pod hitno pristupi rešavanju ovog problema. Sramota je da stanovnici Neradovca decenijama plaćaju porez na imovinu i druge dažbine, a da nemaju pitku vodu. Nama je dobro poznato da gradsku vlast interesuju samo glasovi stanovnika ovog sela. Međutim, mi, srpski radikali,nemamo nameru da ćutimo i da mirno gledamo nestanak vranjskih sela. Nećemo dati mira gradskoj vlasti dok se ovaj problem u Neradovcu ne reši. Mi smo već u nekoliko navrata pozivali vlast u Vranju da reši ovaj problem. Radićemo to i u narednom periodu zato što smo mi, srpski radikali, bili i ostali glas naroda.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru