NaslovnaVestiPolitikaSSP: 15 pitanja za dr Ljiljanu Antić

SSP: 15 pitanja za dr Ljiljanu Antić

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u saopštenju za javnost postavio 15 „gorućih“ pitanja v.d. direktorki Zdravstvenog centra Vranje Ljiljani Antić.

Saopštenje, koje je potpisano sa “Sektor za zdravstvo SSP Vranje” prenosimo u celini:

 • 1. Koliki je realan broj zaraženih medicinskih i nemedicinskih radnika u Z.C.Vranje?
 1. Da li ste organizovali testiranje zaposlenih u Zdravstvenom centru na odeljenjima ili službama gde su se pojavili slučajevi obololelih radnika od Sars Cov 2 virusa?
 2. Da li postoji rizik da netestiranjem medicinskih radnika izlažete opasnosti od zaražavanja svih pacijenata koji dolaze na specijalisticke ili druge preglede u ZC Vranje jer ostvaruju kontakt sa medicinskim radnicima u ZC Vranje?
 3. Da li ste upoznati koliki je broj zdravstvenih radnika koji u poroduci imaju obolele od Sars Cov 2 virusa a nisu ispoštovali pravila samoizolacije, jer to vi kao rukovodioc niste naložili?
 4. Da li ste izvršili zoniranje odeljenja gde leže oboleli od Sars Cov 2 virusa ili ta odeljenja imaju samo jednu zonu a to je crvena?
 5. Da li ste poboljšali uslove boravka pacijenata koji se leče od Sars Cov 2 virusa (adekvatna ishrana, smeštaj, optimalna temperatura u bolesničkim sobama…)
 6. Da li je donacija koju je Zdravstveni centar dobio (zaštitna oprema, posteljine, medicinska sredstva, toplomeri, oksimetri, mašine za pranje i sušenje veša) zaista završila u potpunostu u Zdravstvenom centru i da li ima dovoljno zaštitne opreme i lekova u Zdravstvenom centru Vranje?
 7. Da li ste prosledili protokole lečenja obolelih od Sars Cov 2 virusa svim odeljenjima i svim lekarima kako bi bili upoznati sa najnovijim stavovima u lečenju ovog virusa?
 8. Da li ste osigurali Opštu bolnicu Vranje tako da ulazak u nju mora biti uz kontrolisanje lica koje ulazi, bez obzira da li je zaposlen ili je pacijent, odnosno, da li se vrše merenja temperature, dezinfekcija ruku?
 9. Da li ste dozvolili da Zdravstveni centar Vranje ostane sa jednim infektologom i ko je načelnik Infektivnog odeljenja?
 10. Da li lekari koji su primljeni za rad u Kovid bolnicu rade na odeljenjima u Opštoj bolnici a u Kovid bolnici već više od 9 meseci rade jedni te isti ljudi?
 11. Da li ste otvorili još jednu Kovid ambulantu za odrasle kako bi se smanjio veliki pritisak na Kovid ambulantu u ATD-u i da li ste organizovali specijalističke preglede interniste ili pneumoftiziologa ili infektologa u ambulanti u ATD-u (kako bi se na licu mesta odredila terapija kovid pozitivnim pacijentima i time bi pacijente lišili maltretiranja i odlaska u ambulantu infektivnog odeljenja gde ih čeka ponovno višečasovno čekanje)
 12. Da li ste od marta meseca na ovamo organizovali bar jedno predavanje lekarima kao i srednjem medicinskom kadru, kako bi svakog od njih bliže upoznali sa radom u Kovid bolnicama i na taj način osposobili veliki deo medicinskog kadra za rad u Kovid bolnicama, pa makar ta predavanja bila on line?
 13. Da li Zdravstveni centar ima dovoljno PCR testova ?
 14. Da li ćete i kada obući skafander i ući u crvenu zonu kako bi svojim radnim angažmanom pomogli preumornim kolegama u radu sa obolelima od kovida ?

Na kraju saopštenja se kaže da se čekaju odgovorie V.D. direktorke Zdravstvenog centra Vranje, čak i ako ne odgovori, potpisnici saopštenja se nadaju da će bar razmisliti o ovim pitanjima i na taj način promeniti bar deo rada Zdravstvenog centra Vranje.

Jer prema navodima SSP -a svi imamo jedan cilj u ovoj pandemiji, a to je da sačuvamo zdravlje svih naših građana.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst

Vozač kamiona povređen u selu Stubal