11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSSP: Misteriozno nestali klima uređaji sa oftamološkog odeljenja!?

SSP: Misteriozno nestali klima uređaji sa oftamološkog odeljenja!?

Na zvaničnom profilu gradskog odbora Stranke slobode i pravde objavljene su fotografije koje ilustruju rad u oftamološkoj ambulanti, a pominje se i nestanak sedam klima uređaja.
„Rad u ofalmološkoj ambulanti na 40 stepeni bez rashladnog uređaja, 7 klima uređaja je sa Očnog odeljenja misteriozno nestalo. Ambulanta u Domu zdravlja sa aparatima starim preko 40 godina u kojoj hidraulična stolica funcioniše stavljanjem protokola na kojima pacijent sedi da bi prišao aparatu. Optotipi stari više od 4 decenija na kojima se procenjuje vidna oštrina pacijenta. Aplanacionog tonometra nema, to je aparat za merenje očnog pritiska, pa je oftalmološki pregled koji se vrši u ovoj ambulanti nekompletan. Ova ambulanta ne ispunjava uslove za normalan rad“, navodi se u objavi koja je ilustrovana sa par fotografija.

Na kraju poziva se zdravstveni inspektor da utvrdi da li je ambulanta funkcionalna i po standardima propisanim od strane Svetske zdravstvene organizacije.
 

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja