28.2 C
Vranje
petak, 12 avgusta, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSSP: Misteriozno nestali klima uređaji sa oftamološkog odeljenja!?

SSP: Misteriozno nestali klima uređaji sa oftamološkog odeljenja!?

Na zvaničnom profilu gradskog odbora Stranke slobode i pravde objavljene su fotografije koje ilustruju rad u oftamološkoj ambulanti, a pominje se i nestanak sedam klima uređaja.
„Rad u ofalmološkoj ambulanti na 40 stepeni bez rashladnog uređaja, 7 klima uređaja je sa Očnog odeljenja misteriozno nestalo. Ambulanta u Domu zdravlja sa aparatima starim preko 40 godina u kojoj hidraulična stolica funcioniše stavljanjem protokola na kojima pacijent sedi da bi prišao aparatu. Optotipi stari više od 4 decenija na kojima se procenjuje vidna oštrina pacijenta. Aplanacionog tonometra nema, to je aparat za merenje očnog pritiska, pa je oftalmološki pregled koji se vrši u ovoj ambulanti nekompletan. Ova ambulanta ne ispunjava uslove za normalan rad“, navodi se u objavi koja je ilustrovana sa par fotografija.

Na kraju poziva se zdravstveni inspektor da utvrdi da li je ambulanta funkcionalna i po standardima propisanim od strane Svetske zdravstvene organizacije.
 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Počelo gašenje požara iz vazduha

Požar koji je u petak izbio u prepodnevnim satima u reonu opštine Preševo, još uvek nije ugašen. Brojne ekipe vatrogasaca iz cele Srbije i...

Saobraćajne nezgode u Vranju

Umesto reke teče kanalizacija