13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSzS: Žene iz SNS -a su politički nepismene

SzS: Žene iz SNS -a su politički nepismene

Sve političke stranke, članice Saveza za Srbiju (SzS) najoštrije su danas osudile bilo kakvo fizičko ili verbalno nasilјe nad ženama, nakon jučerašnje konferencije za novinare članica Srpske napredne stranke.

Posebno osuđujemo neprimerene i uvredlјive izjave političkih funkcionera upućene novinarkama, poput one Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu ili šovinističke šale Aleksandra Vučića da će strani vlasnik sve zaposlene u fabrici da eeee… Bilo bi veoma dobro da su već tada reagovale samosvesne žene članice SNS-a, i osudile takvo ponašanje, jer bi na taj način dobile legitimitet da se oglašavaju svaki put kada se desi nešto slično, navodi se u saopštenju.

Između ostalog iz Saveza kažu da žene SNS-a, kao uostalom i svi članovi te „političke sekte“, reaguju isklјučivo na zvonce, uglavnom demonstrirajući politički diletantizam i nepoznavanje političkih prilika u Srbiji.

Kako drugačije tumačiti činjenicu da su predstavnice Unije žena SNS-a, na konferenciji za medije osudile uvrede na račun novinarke Telegrafa, navodeći da su uvrede upućene od strane jednog od lidera Saveza za Srbiju? Dotične gospođe bi trebalo da znaju da glumac čiju su izjavu osudile, ne da nije jedan od lidera, već nema apsolutno nikakve veze sa Savezom za Srbiju.  Sasvim smo sigurni da je onaj ko je naložio naprednim Vranjankama da daju ovakvu izjavu, to uradio svesno, koristeći njihovu političku nepismenost, kako bi naneo štetu ugledu Saveza za Srbiju, stoji u obrazloženju saopštenja.

Na kraju podsećaju da  onaj ko je izrekao klevetu snosi odgovornost za svoje reči, i zbog toga zahtevaju izvinjenje ili momentalnu ostavku gradske većnice za socijalna pitanja Danijele Milosavlјević, kao i izvinjenje Katarine Stanojković iz Trgovišta.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević