19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSzS: Žene iz SNS -a su politički nepismene

SzS: Žene iz SNS -a su politički nepismene

Sve političke stranke, članice Saveza za Srbiju (SzS) najoštrije su danas osudile bilo kakvo fizičko ili verbalno nasilјe nad ženama, nakon jučerašnje konferencije za novinare članica Srpske napredne stranke.

Posebno osuđujemo neprimerene i uvredlјive izjave političkih funkcionera upućene novinarkama, poput one Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu ili šovinističke šale Aleksandra Vučića da će strani vlasnik sve zaposlene u fabrici da eeee… Bilo bi veoma dobro da su već tada reagovale samosvesne žene članice SNS-a, i osudile takvo ponašanje, jer bi na taj način dobile legitimitet da se oglašavaju svaki put kada se desi nešto slično, navodi se u saopštenju.

Između ostalog iz Saveza kažu da žene SNS-a, kao uostalom i svi članovi te „političke sekte“, reaguju isklјučivo na zvonce, uglavnom demonstrirajući politički diletantizam i nepoznavanje političkih prilika u Srbiji.

Kako drugačije tumačiti činjenicu da su predstavnice Unije žena SNS-a, na konferenciji za medije osudile uvrede na račun novinarke Telegrafa, navodeći da su uvrede upućene od strane jednog od lidera Saveza za Srbiju? Dotične gospođe bi trebalo da znaju da glumac čiju su izjavu osudile, ne da nije jedan od lidera, već nema apsolutno nikakve veze sa Savezom za Srbiju.  Sasvim smo sigurni da je onaj ko je naložio naprednim Vranjankama da daju ovakvu izjavu, to uradio svesno, koristeći njihovu političku nepismenost, kako bi naneo štetu ugledu Saveza za Srbiju, stoji u obrazloženju saopštenja.

Na kraju podsećaju da  onaj ko je izrekao klevetu snosi odgovornost za svoje reči, i zbog toga zahtevaju izvinjenje ili momentalnu ostavku gradske većnice za socijalna pitanja Danijele Milosavlјević, kao i izvinjenje Katarine Stanojković iz Trgovišta.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...