13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaZmaj škola tema političkih prepucavanja

Zmaj škola tema političkih prepucavanja

Nakon što se saopštenjem za javnost oglasila Narodna stranka, komentarišuči da je neodgovorno da učenici OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju krenu u školu u kojoj nisu završeni radovi iz grada Vranja je saopšteno da će se nastava odvijati u Gimnaziji. Ali, nije se završilo na tome jer je potrebu da se ovim putem oglasi osetila i Srpska napredna stranka, tačnije Savet za prosvetu.

Iako našoj redakciji nije dostavljeno saopštenje, mi ga prenosimo sa zvanične stranice gradskog odbora ove stranke u cilju informisanja naših čitalaca.

Samo se u neosnovanim saopštenjima veštački održive opozicije u Vranju, projekti na rekonstrukciji i izgradnji u domenu obrazovanja mogu krstiti, kako to tvrde iz Narodne stranke ,,nesposobnošću i neodgovornošću gradske vlasti”!

Zamislimo samo drugačiju realnost u kojoj su pripadnici bivše vlasti, među kojima i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, u čije je ime i pomenuto saopštenje narodski rečeno ,,sklepano”, ostavili aktuelnoj vlasti u Vranju obnovlјena i novoizgrađena zdanja obrazovanja, namesto oronulih i zanemarenih kakve je Srpska napredna stranka dolaskom na vlast u lokalu zatekla!

Zato im i hvala što nas nesposobne i neodgovorne, oni tako sposobni i odgovorni svakodnevno podsećaju na plodove sopstvenih vrlina, te su nam upravo zahvalјujući njima, omogućili da naši sugrađani u naselјu Raška, zahvalјujući lokalnoj samoupravi, dobiju jedan od najsavremenijih vrtića na jugu Srbije, završene rekonstrukcije vrtića po principu energetske efikasnosti „Dečja radost“ u Vranju i „Bambi“ u Vranjskoj Banji, otkuplјeni vrtić „Zvončica“ u Gornjoj čaršiji i predstojeću rekonstrukciju vrtića „Pčelica“.

Hvala im što su osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Svetozar Marković“ u Vranju, „Branislav Nušić“ u Rataju, sa isturenim odelјenjima u Milanovu i Pavlovcu, Buštranju i selu Mečkovac  gde su deca išla u limenom kontejneru umesto škole, i sa osnovnim školama „20 oktobar“ u Vlasu i „Bora Stanković“ u Tibuždu dobile novu stolariju, koja će uskoro krasiti osnovnu školu „Kralј Petar Prvi Oslobodilac“ u Korbevcu.

Želimo da i dalјe ostanu dosledni podsetnik svega što su nam ostavili u nasleđe.

A da se opozicione stranke od dolaska Srpske napredne stranke na vlast bave isklјučivo lažima i obmanama svedoči i tvrdnja da će nastava u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju početi u školi koja je u fazi rekonstrukcije. Ipak je istina da će se đaci vratiti u klupe tek nakon završenih radova i dobijanja upotrebne dozvole.

Gospodo, informišite se na zvaničnim glasilima lokalne vlasti, ne služi vam na čast da osim neobavešteni i neuki, ispadate i površni.

Savet za prosvetu,

GrO SNS Vranje

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević