11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiServisne informacijePočinje remont Vlasinskih hidroelektrana: Restrikcije i druge mere za smanjenje potrošnje vode

Počinje remont Vlasinskih hidroelektrana: Restrikcije i druge mere za smanjenje potrošnje vode

Letnji remont Vlasinskih hidroelektrana počinje danas i trajaće do 14.oktobra. Radi sprečavanja poremećaja u vodosnabdevanju, a u cilјu obezbeđivanja  dovolјne količine vode za vreme remomonta  Opštinsko Veće Vladičin Han naložilo je više mera koje bi trebalo da obezbede kvalitetno snabdevanje vodom svih meštana.

Zabranjuje se navodnjavanje njiva, nalivanje bašti, prskanje parkova, navodnjavanje travnjaka , pranje vozila, pranje tepihai i slično vodom iz gradskog vodovoda. Zabranjeno je i pranja vozila  i tepiha i ova zabrana se ne odnosi na lica registovana za obavlјanje ove delatnosti.

Javno preduzeće za  Komunalno uređenje Vladičin Han ne može vršiti pranje ulica pitkom vodom iz gradske vodovodne mreže, već vodom iz drugih izvora.

Gradsko veće naložilo je  JP „Vodovod“ Vladičin Han da u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Vladičin Han sačini plan snabdevanja vodom  za piće  mesnih zajednica sa posebnim osvrtom na Dom zdravlјa , ambulante  hitne pomoći u mesnim zajednicama gde postoje, kao i na osnovne škole.

Ipak ove mere ne isključuju restrikcije vode, koje će se dešavatti po sledećem rasporedu:

  • Naselјa Prekodolce i Žitorađe ostajaće bez vode ponedelјkom i četvrtkom u vremenu od 12.00-22.00 časa
  • Naselјa Polom , Gramađe i Dekutince ostajaće bez vode četvrtkom i nedelјom u vremenu od 12.00-22.00 časa
  • Naselјa Lepenica ,Stubal, i Priboj,Mazarać ostajaće bez vode sredom i subotom u vremenu 12.00-22.00 časa
  • NaselјaKržince,Manajle, Repince i Suva Morava ostajaće bez vode utorkom i petkom u vremenu 12.00-22.00 časa.

Ukoliko raspored ne daje pozitivne rezultate , odnosno dođe do povećenja potrošnje vode JP“Vodovod“ Vladičin Han će izvršiti promenu rasporeda i broja isklјučenja , što će javno oglasiti.

U slučaju nestašice vode u višim delovima grada , biće određeni punktovi za snabdevanje vodom iz cisterni.

Pravna i fizička lica i preduzetnici koji se ne pridržavaju mera navedenih u ovoj naredbi kazniće se prekršajnom kaznom u skladu sa zakonom.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja