NaslovnaVestiSlađana Tasić dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović"

Slađana Tasić dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović“

Novinarka iz Vranja Slađana Tasić, jedna je od dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović“, za medijski doprinos protiv depopulacije Srbije.

U odluci žirija koji je zasedao u sastavu  dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i Aleksandar Avramović,navodi se da je Slađana Tasić, dobilanagradu za novinski prilog: „Nešići, najbrojnija porodica sa juga Srbije“, koji je objavljenu listu  Informer, 3.5.2019. godine.

Profesionalno obrađena tema o velikoj porodici iz Vranja, koja je za vaskršnje praznike dobila malog Vukana, kao jedanaesto dete. Iako se u njihovom domu svakog jutra mesi devet vekni hleba, a ručak „pravi u velikom vojničkom loncu“ otac porodice i dalje nema stalni posao, bez obzira što je kvalifikovan za mašinska zanimanja. Ono što izdvaja ukupan kvalitet teksta je njegova opremljenost, gde uz prelepu fotografiju ide i vrlo informativan antrafile u kojem se saopšštavaju podaci o pet najbrojnijih porodica u Srbiji navodi se u obrazloženju žirija.

Slađana Tasić dobitnica je jedne od četiri ravnopravne nagrade – za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji, koje se sastoje od plakete i 15.000 dinara.

Porednje prema odluci žirija nagrađeni su i Ratko Bečki iz Kraljeva, za TV reportažu Dečji sokak“, zatim Vladimir Lojanica, za novinski prilog: „Prognoze ništa ne znače ako želimo dete“, objavljene u Blicu i Dušica Tasić iz Beogra, za TV reportažu:   „Pavličine – selo bez ljudi“, emitovanu na RTS -u.

Posebnu nagradu – za izuzetan medijski doprinos  u borbi protiv depopulacije u Srbiji dobio je  Branko Stanković iz Beograda za TV seriju: „Kvadratura kruga“, koja se emituje na RTS – u.

Nagrade će biti dodeljene na Medijskom forumu koji će se održati u petak, 8. novembra 2019. godine u seminar sali Hotela „Oplenac“. U radu skupa učestvovaće Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja.

Domaćin i organizator skupa je Radio  iFM Topola-Oplenac. Drugi medijski forum: „Dr Marko Mladenović“ Topola, je deo projekta u okviru  sufinansiranja projekata organizovanja i učešća na stručnim,naučnim i prigodnim skupovima,kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog inaformisanja u 2019.godini koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Slađana Tasić, je novinar Ok radija, ali i dopisnik nekoliko nacionalnih medija. Jedna je od izuzetno zapaženih i odlično prihvaćenih kolumnista VOM -a.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način

Dr Marina Džikić nova upravnica Doma zdravlja