Slađana Tasić dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović“

174

Novinarka iz Vranja Slađana Tasić, jedna je od dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović“, za medijski doprinos protiv depopulacije Srbije.

U odluci žirija koji je zasedao u sastavu  dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i Aleksandar Avramović,navodi se da je Slađana Tasić, dobilanagradu za novinski prilog: „Nešići, najbrojnija porodica sa juga Srbije“, koji je objavljenu listu  Informer, 3.5.2019. godine.

Profesionalno obrađena tema o velikoj porodici iz Vranja, koja je za vaskršnje praznike dobila malog Vukana, kao jedanaesto dete. Iako se u njihovom domu svakog jutra mesi devet vekni hleba, a ručak „pravi u velikom vojničkom loncu“ otac porodice i dalje nema stalni posao, bez obzira što je kvalifikovan za mašinska zanimanja. Ono što izdvaja ukupan kvalitet teksta je njegova opremljenost, gde uz prelepu fotografiju ide i vrlo informativan antrafile u kojem se saopšštavaju podaci o pet najbrojnijih porodica u Srbiji navodi se u obrazloženju žirija.

Slađana Tasić dobitnica je jedne od četiri ravnopravne nagrade – za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji, koje se sastoje od plakete i 15.000 dinara.

Porednje prema odluci žirija nagrađeni su i Ratko Bečki iz Kraljeva, za TV reportažu Dečji sokak“, zatim Vladimir Lojanica, za novinski prilog: „Prognoze ništa ne znače ako želimo dete“, objavljene u Blicu i Dušica Tasić iz Beogra, za TV reportažu:   „Pavličine – selo bez ljudi“, emitovanu na RTS -u.

Posebnu nagradu – za izuzetan medijski doprinos  u borbi protiv depopulacije u Srbiji dobio je  Branko Stanković iz Beograda za TV seriju: „Kvadratura kruga“, koja se emituje na RTS – u.

Nagrade će biti dodeljene na Medijskom forumu koji će se održati u petak, 8. novembra 2019. godine u seminar sali Hotela „Oplenac“. U radu skupa učestvovaće Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja.

Domaćin i organizator skupa je Radio  iFM Topola-Oplenac. Drugi medijski forum: „Dr Marko Mladenović“ Topola, je deo projekta u okviru  sufinansiranja projekata organizovanja i učešća na stručnim,naučnim i prigodnim skupovima,kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog inaformisanja u 2019.godini koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Slađana Tasić, je novinar Ok radija, ali i dopisnik nekoliko nacionalnih medija. Jedna je od izuzetno zapaženih i odlično prihvaćenih kolumnista VOM -a.