NaslovnaVestiDruštvoStanovnici radničkog naselja Čerenac dobijaju vodu

Stanovnici radničkog naselja Čerenac dobijaju vodu

U stambenim zgradama u radničkom naselju  „Čerenac“ u kome žive uglavnom bivši radnici Jumka, koji su se uselili nedovršene zgrade, trebalo bi da dobiju vodu. Gradsko veće donelo je odluku da gradski Vodovod priključi vodu, iako je imovinsko pravni spor u toku, a zgrade nemaju upotrebnu dozvolu.

Generalno grad želi da tim lјudima koji žive bez vode i struje pomogne na neki način. Uostalom Konvencija o lјudskim pravima nalaže da svi lјudi imaju pravo na vodu, a i izveštaj Zavoda za javno zdravlјe pokazao da je Čerenac potencijalni izvor zaraze, pa je grad morao da preduzme neke mere – kaže gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Agonija ovih porodica započela je 2. maja 2002. godine kada su se na divlјe uselili u još nezavršene zgrade. Želeli su po svaku cenu krov nad glavom, nadajući se da će uselјenjem ubrzati završetak gradnje. U tom trenutku nije bio regulisan ni problem kanalizacije, ali u međuvremenu taj problem je rešen.

Branislav Popović, predsednik nadzornog odbora Jumka kaže da ova kompanija nije vlasnik zgrada, već Jumko stan koji je u stečaju. Prema njegovim rečima proces je trenutno na Višem sudu, a Jumko će  eventualno nešto preuzeti nakon odluke suda o vlasništvu zgrada.

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...