8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoStanovnici radničkog naselja Čerenac dobijaju vodu

Stanovnici radničkog naselja Čerenac dobijaju vodu

U stambenim zgradama u radničkom naselju  „Čerenac“ u kome žive uglavnom bivši radnici Jumka, koji su se uselili nedovršene zgrade, trebalo bi da dobiju vodu. Gradsko veće donelo je odluku da gradski Vodovod priključi vodu, iako je imovinsko pravni spor u toku, a zgrade nemaju upotrebnu dozvolu.

Generalno grad želi da tim lјudima koji žive bez vode i struje pomogne na neki način. Uostalom Konvencija o lјudskim pravima nalaže da svi lјudi imaju pravo na vodu, a i izveštaj Zavoda za javno zdravlјe pokazao da je Čerenac potencijalni izvor zaraze, pa je grad morao da preduzme neke mere – kaže gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Agonija ovih porodica započela je 2. maja 2002. godine kada su se na divlјe uselili u još nezavršene zgrade. Želeli su po svaku cenu krov nad glavom, nadajući se da će uselјenjem ubrzati završetak gradnje. U tom trenutku nije bio regulisan ni problem kanalizacije, ali u međuvremenu taj problem je rešen.

Branislav Popović, predsednik nadzornog odbora Jumka kaže da ova kompanija nije vlasnik zgrada, već Jumko stan koji je u stečaju. Prema njegovim rečima proces je trenutno na Višem sudu, a Jumko će  eventualno nešto preuzeti nakon odluke suda o vlasništvu zgrada.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana