20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiSVETSKI DAN ZAŠTIŠE ŽIVOTNE SREDINE: Zaposleni u BAT -u čistili kanal za...

SVETSKI DAN ZAŠTIŠE ŽIVOTNE SREDINE: Zaposleni u BAT -u čistili kanal za odvod vode

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji British American Tobacco (BAT) organizovali su akciju čišćenja kanala za odvod vode u Vranju, u saradnji sa
lokalnim javnim komunalnim preduzećem „Komrad“.

Na ovaj način, kompanija je još jednom pokazala posvećenost u očuvanju životne sredine i doprinos razvoju svesti šire javnosti o održivom razvoju i podsticanju ekološke efikasnosti.
U skladu sa globalnom korporativnom strategijom, kompanija BAT više od 20 godina radi na održivom poslovanju, stavljajući zaštitu životne sredine u prvi plan, a ovaj projekat samo je  jedan od koraka na putu ka ispunjenju ciljeva iz ESG agende i izgradnje Boljeg sutra (A Better Tomorrow).

Postavljene planove uspešno realizuje i BAT fabrika u Vranju, koja je u protekle tri godine postigla značajne rezultate u oblasti održivosti, dok je cilj da do 2023. godine funkcioniše kao potpuno “Carbon Neutral” fabrika.

Imajući u vidu da je jedini način da se planeta izbori sa brojnim ekološkim problemima transformisanje ekonomije i društva kako bi postali inkluzivni, pravedniji i povezaniji sa prirodom, zaposleni u kompaniji BAT će i u narednom periodu učestvovati u svim zelenim aktivnostima koje doprinose zaštiti ekosistema i kvalitetu života u sredini u kojoj žive.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači