NaslovnaCMTDOOpremljene prve bolničke biblioteke

Opremljene prve bolničke biblioteke

Zahvaljujući  akciji simbolično nazvanoj „Knjiga za zdravstveni centar“ prikupljeno je preko 2000 knjiga, pa su danas opremljene i prve bolničke biblioteke namenjene pacijentima.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja pre godinu i po dana započeo akciju prikupljanja knjiga za formiranje mini bolničkih Biblioteka na odeljenjima vranjskog Zdravstvenog centra.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost 發佈於 2018年9月8日星期六

Iz ove organizacije kažu da je osnovna ideja  bila da se pacijentima na takozvnim „ležećim“ odeljenjima vranjske Bolnice, olakša oporavak i lečenje, tako što će u svakom trenutku imati na raspolaganju mini biblioteke.

Iskreno nismo očekivali da će ljudi u ovako velikom broju odgovoriti na naš poziv i ustupiti svoje knjige. Paketi su stizali iz cele Srbije, skoro godinu dana. Poziv ostaje otvoren i svi koji žele mogu i dalje donirati knjige ovoj zdravstvenoj ustanovi, čime će se stalno uvećavati fond knjiga – rekla je Jelena Stojković predsednica udruženja CMTDO, nakon što je ova vredna donacija uručena rukovodstvu Zdravstvenog centra.

Ona se posebno zahvalila Javnoj Ustanovi Narodni univerzitet,na čiju adresu su stizale knjige iz cele Srbije.

Narodni univerzitet je vrlo rado uzeo učešće u ovoj akciji, bilo nam je zadovoljstvo što smo bili u mogućnosti da pomognemo u prikupljanju i čuvanju knjiga pre nego što smo danas uručili donaciju – kaže direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.

Direktorka ove Zdravstvene ustanove Ljiljana Antić izrazila je veliko zadovoljstvo što je vranjski Zdravstveni centar prvi u Srbiji koji će pacijentima pružiti mogućnost da koriste biblioteke.

Opremili smo prvo biblioteku na Internom odeljenju. Knjige će biti razvrstane i na odeljenjima Ginekologije, Ortopedije, Neuropsihijatrije i Hirurgiji –  rekla je Antićeva.

Članica Gradskog veća Zorica Jović i pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić izrazili veliko zadovoljstvo što je grad učestvovao i podržao akciju koja treba da pacijentima vranjskog Zdravstvenog centra omogući prijatniji boravak i lečenje.

Direktor vranjske Biblioteke Zoran Najdić, napomenuo je da je i gradska Biblioteka ustupila deo svojih knjiga za potrebe vranjske Bolnice.

Na sastanku u Zdravstvenom centru pokrenuta je iinicijativa da se pozovu svi vranjski umetnici i stvaraoci da ustupe po jednu ili više umetničkih slika za potrebe novog Hirurškog bloka.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...