18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaRelax kutakITFoto aparati za sve namene

Foto aparati za sve namene

Iako danas pametni telefoni dominiraju u svetu svakodnevne fotografije, iz jednog  prostog razloga – jer su uvek sa nama, profesionalni DSLR i mirrorless foto aparati i dalje imaju svoje važno mesto na tržištu.

Panasonic je najavio dva nova vrhunska foto aparata pod svojim brendom Lumix. U pitanju su modeli S1 i S1R. Jači model S1R će imati full frame senzor od 47 megapiksela, dok će S1 imati senzor sa 24 megapiksela. Oba modela će imati DFD autofokus sistem (depth – from – defocus) koji se pokazao odlično na modelima Lumix G9 i GH5s.

S1 i S1R će snimati video u 4K rezoluciji, uz frejm rate brzinu od 60 i 50p frejmova. Panasonic tvrdi da je ovo prva kamera sa full frame senzorom koja podržava ovako veliki frame rate.

Oba modela će imati ugrađenu IBIS stabilizaciju kao i stabilizaciju u objektivu. Ovakav IBIS sistem smo već videli u modelu Lumix G9, koji je koristio Micro four thirds senzor.

Novi standard za memorijske kartice kod vrhunskih foto aparata je XQD, tako će i oba nova modela imati dualne memorijske slotove za XQD i SDXC kartice.

Oba nova Lumix foto aparata očekujemo u prvoj polovini 2019 godine.

Ivan Trajković

 

Buy Me A Coffee

Popularno

MILICA RADULOVIĆ U MEDIJSKOM SKLONIŠTU: Dobar preduzetnik može da bude svako...

Milica Radulović, izvršna koordinatorka u Udruženju privrednika koja radi na projektu „Srbija inovira“,na Festivalu demokratije koji je izazvao veliko interesovanje mladih privrednika okupljenih u...