17.1 C
Vranje
nedelja, 3 jula, 2022
NaslovnaRelax kutakITHuawei telefon sa pop-up kamerom

Huawei telefon sa pop-up kamerom

Novi trend u mobilnoj industriji su ekrani od ivice do ivice telefona, što ne ostavlja mesta za kameru ili zvučnike.

Neki od proizvođača su se odlučili za „zub“ (notch), neki za pinhole kameru (Samsung S10), dok su Kineski igrači Oppo i Vivo patentirali pop-up kameru, tj. selfi kamera se nalazi na motorizovanom delu koji se izvlači iz kućišta telefona.

Ovom trendu se priključio i Kineski gigant Huawei. Novi telefon se zove P Smart Z, ima LCD ekran od 6.59 inča, Kirin 710F procesor, 4 GB RAM memorije i 64 GB skladišnog prostora. Takođe, tu je i prostor za microSD karticu kapaciteta do 512 GB. Baterija je kapaciteta 4,000 mAh.

Glavna odlika telefona je pop-up selfi kamera od 16 megapiksela. Huawei kaže da je mehanizam testiran za barem 100,000 izvlačenja, a treba mu manje od sekunde za aktiviranje. Na poleđini se nalaze dual-kamere od 16 i 2 megapiksela, s tim što se slabija koristi kao senzor dubine.

Ovaj telefon bi, uz cenu u srednjem segmentu, mogao biti vrlo popularan – ima dovoljno procesorske snage za svakodnevne aplikacije, veliki ekran i zanimljivo rešenje kamere.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači