-4 C
Vranje
sreda, 19 januara, 2022
NaslovnaRelax kutakITUgasite Fejsbuk što pre!

Ugasite Fejsbuk što pre!

Jedan od osnivača kompanije Apple Inc., Stephen Gary „Woz“ Wozniak koga mnogi smatraju jednom od najvažnijih figura u svetu računara, kaže da bi većina ljudi trebala da ugasi Fejsbuk nalog.

“ Nekim ljudima je gubitak privatnosti prihvatljiv da bi koristili Fejsbuk. Ipak, većina bi trebala da ugasi svoj nalog“ – izjavio je nedavno.“ Današnji uređaji vas slušaju i prate, pogledajte samo Alexu (digitalnog pomoćnika kompanije Amazon-, prim.). Ko zna da li me moj telefon upravo sad prisluškuje… “ –kaže Wozniak

Inače, još veću pažnju u tehnološkom svetu izazvala je izjava osnivača Majkrosofta i milijardera Bill Gates-a koji je izjavio „da njegova deca do 14 godine nisu koristila smartfone, a i danas im je korišćenje društvenih mreža strogo ograničeno“.

Širom sveta i dalje traje debata o štetnosti društvenih mreža i njihovom uticaju na ljude, posebno decu. Ni kod nas nije neobično videti čak i decu u kolicima sa smartfonom u rukama, a neretko se deci od 6-7 godina kupuju skupi mobilni uređaji.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

Kod sela Pavlovac na regionalnom putu, kod skretanja za selo Rataje kako javljaju čitaoci VOM -a desila se saobraćajna nezgoda kada je vozač Golf...

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu