20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvoAutorski tim produkcijske kuće “This and That” dobitnik godišnjeg priznanja portala "Slobodna...

Autorski tim produkcijske kuće “This and That” dobitnik godišnjeg priznanja portala „Slobodna reč“

Autorski tim produkcijske kuće “This and That”, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković, ovogodišnji je dobitnik Godišnjeg priznanja portala “Slobodna reč”, zbog izuzetnog profesionalnog doprinosa i ličnog zalaganja tokom rada na najnovijoj ekranizaciji dela Borisava Stankovića – filmu Milutina Petrovića “Nečista krv – Greh predaka” i istoimenoj seriji koja je emitovana na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Projekat “Nečista krv” je Vranje i večnog ambasadora grada Boru Stankovića vratio na kulturnu mapu zemlje, regiona i sveta, i umnogome doprineo promociji kulturno-istorijskog nasleđa ovog kraja.

Godišnje priznanje portala “Slobodna reč” ustanovljeno je na prvu godišnjicu osnivanja, 26. aprila 2021. godine, kada je ono pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, poznatom vranjskom epidemiologu dr Slađanu Stankoviću.

Portal Slobodna reč osnovan je 26. aprila 2020. godine. Osvrćući se na građansku svest, istoriju i standarde u radu medija u Vranju, kako u prošlom veku tako i u bliskoj prošlosti, nekoliko mladih ljudi je pokrenulo portal sa ciljem negovanja ideje o slobodnoj reči. Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj Uniji.

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači