5.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dragan Stojanović Žuća

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović Žuća

Dragan Stojanović Žuća najpoznatiji kolporter iz Vranja, nesumnjivo poznati gradski lik preminuo je od posledica korona virusa u vranjskoj kovid bolnici.

Rođen je 1956 godine u Vranju, gde je proveo ceo svoj život. U ovom gradu završio je osnovnu i srednju tehničku školu, a jedno vreme je radio i u fabrici SIMPO.

Celog života je bio protivnik vladajućeg režima, naročito u vreme Slobodana Miloševića zbog čega je kako se spekuliše ostao bez posla u fabrici SIMPO. Bio je poštovalac četničkog pokreta i Draže Mihajlovića kao i član SPO-a. Na svim protestima poslednjih decenija viđen je u redovima onih koji su izražavali nezadovoljstvo.

Sve do bolesti, Vranjanci su ga svakodnevno mogli videti na njegovom biciklu kako prodaje dnevni list Danas. Iza sebe je ostavio suprugu i unuka. Žuća, kako su ga uglavnom poznavali Vranjanci, biće sahranjen sutra 10-tog novembra u 13 sati na Bunuševačkom groblju.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener