28.2 C
Vranje
nedelja, 14 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Saša Stojković - Babačko

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala Info Vranjske Saša Stojković – Babačko.

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.

U pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao  dobio je  1. 12. 1988. godine. Iza sebe je ostavio preko 100 ostvarenih glumačkih i 11 rediteljskih premijera, a svojim brilijantnim izvedbama ostavio je neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj  glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” se još uvek prepričava. U Ok Radio bio je više od 20 godine glavni i odgovorni urednik. Radio je i kao kolumnista  i novinar u nedeljniku Vranjske, od 1995. godine, gde je na kraju postao i urednik poratla pre gašenja ovog nedeljnika.

Bio je urednik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga radio je za Press, za Politiku, Radio 202 i još mnoge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao predsednik udruženja građana Tim za razvoj i integracije i glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs

Za sobom je ostavio suprugu Suzanu, sina Mihajla i ćerku Anđeliju i veliki broj prijatelja.

Stojković će biti sahranjen u nedelju u Vranju u 14 sati na Šapranačkom groblju dok će ujutru u devet sati u Pozorištu Bora Stanković biti održana i komemoracija.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 KOMENTARA

2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragan
Dragan
Gost
8 meseci pre

Neka mu je večna slava bio je iskren čovek, u ovoj eri nepismenih nije mogo više da postigne, saučešće porodici

Djura Leskovac
Djura Leskovac
Gost
8 meseci pre

Znam koliko vam je uvaženi gospodin Stojković značio i kao prijatelj i kao čovek, zbog toga izražavam duboko saučešće povodom njegovog odlaska.
Žao mi je što nisam imao čast da upoznam tog hrabrog i talentovanog čoveka.

Djura Leskovac

Poslednji uredio 8 meseci pre od Djura Leskovac

Popularno

COVID PRESEK: Testiranо 240 osoba, a kod 95 registrovan pozitivan nalaz

U nedelju 7. avgusta testirana je 240 osoba iz Pčinjskog okruga, a kod 95 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 39,6 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Analize su pokazale da је 95...

Izgorela kuća u selu Uševce

ATD PONOVO CRVENA ZONA: Kovid menja organizaciju rada