NaslovnaVestiDruštvo"Narodni univerzitet" dobio akreditaciju za program za negu starih i nemoćnih lica

„Narodni univerzitet“ dobio akreditaciju za program za negu starih i nemoćnih lica

Javna ustanova Narodni univerzitet, dobila je od resornog ministarstva akreditaciju za program za negu starih i nemoćnih lica, čime je proširen  spisak akreditovanih programa za obuke odraslih.

Trebalo bi naglasiti da je potražnja na tržištu rada za kvalifikovanim stručnjacima tog obrazovnog profila velika. Oni mogu da se zaposle u svim medicinskim ustanovama, u kojima postoji odelјenje gerijatrije. Izuzev u okviru bolnica, lica sa diplomom za pomenuto zanimanje mogu da se zaposle i u specijalizovanim institucijama, kao što su starački domovi ili gerontološki centri –  kaže za VOM direktorka vranjskog Narodnog univerziteta.

Narodni univerzitet nakon dobijenih akreditacija za obrazovne programe iz građevinske, ugostitelјske i medicinske struke, nastavlјa sa akreditacijama i u oblasti pružanja ličnih usluga, nege i lepote  i ekonomske struke.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način