-10.1 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPatrijarh Porfirije na sahrani arhimandrita Jovana Radosavljevića

Patrijarh Porfirije na sahrani arhimandrita Jovana Radosavljevića

Arhimandrit Jovan Radosavljević jedan od najuglednijih duhovnika Srpske pravoslavne crkve koji je preminuo u Novom Sadu od posledica koronavirusa biće sahranjen na monaškom groblju u manastiru Lelić.

Kako nezvanično saznajemo, očekuje se dolazak partrijarha srpskog Porfirija i najmanje još četiri episkopa SPC.

U ovoj svetinji gde počivaju mošti Svetog vladike Nikolaja, već su počele pripreme za sahranu jednog od najčuvenijih Lelićana.

Otac Jovan biće sahranjen u subotu, 10. aprila. Ujutro će u crkvi biti služena zaupokojena liturgija, a opelo je u podne.

Arhimandrit Jovan, rođen 1927. godine, bio je na službi u Eparhiji vranjskoj. Bio je učenik vladike Nikolaja Velimirovića, zamonašio se 1950. godine u manastiru Rača, kasnije je prešao u Prizren, pošto je za episkopa raško-prizrenskog postavljen Pavle, kasniji patrijarh SPC. Završio je bogosloviju, potom i Pravoslavni bogoslovski fakultet.

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop vranjski gospodin Pahomije služio je u četvrtak, 8. aprila 2021. godine, u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, pomen novoprestavlјenom arhimandritu Jovanu Radosavlјeviću.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović