NaslovnaVestiDruštvoPatrijarh Porfirije na sahrani arhimandrita Jovana Radosavljevića

Patrijarh Porfirije na sahrani arhimandrita Jovana Radosavljevića

Arhimandrit Jovan Radosavljević jedan od najuglednijih duhovnika Srpske pravoslavne crkve koji je preminuo u Novom Sadu od posledica koronavirusa biće sahranjen na monaškom groblju u manastiru Lelić.

Kako nezvanično saznajemo, očekuje se dolazak partrijarha srpskog Porfirija i najmanje još četiri episkopa SPC.

U ovoj svetinji gde počivaju mošti Svetog vladike Nikolaja, već su počele pripreme za sahranu jednog od najčuvenijih Lelićana.

Otac Jovan biće sahranjen u subotu, 10. aprila. Ujutro će u crkvi biti služena zaupokojena liturgija, a opelo je u podne.

Arhimandrit Jovan, rođen 1927. godine, bio je na službi u Eparhiji vranjskoj. Bio je učenik vladike Nikolaja Velimirovića, zamonašio se 1950. godine u manastiru Rača, kasnije je prešao u Prizren, pošto je za episkopa raško-prizrenskog postavljen Pavle, kasniji patrijarh SPC. Završio je bogosloviju, potom i Pravoslavni bogoslovski fakultet.

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop vranjski gospodin Pahomije služio je u četvrtak, 8. aprila 2021. godine, u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, pomen novoprestavlјenom arhimandritu Jovanu Radosavlјeviću.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače