9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVredna donacija vranjskoj Ginekologiji

Vredna donacija vranjskoj Ginekologiji

Služba Ginekologije i akušerstva vranjskog Zdravstvenog centra dobila je vrednu donaciju u vidu tri nova CTG aparata, neophodnih za praćenje rada srca kod još nerođenih beba.

Direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana antić, naglasila je da je menadžment spreman za stalno unapređenje rada i rekla da je poslednji put ovo odeljenje dobilo opremu pre pet godina zahvaljujući Fondaciji Dragice Nikolić

Prema  njenim rečima direktorke jedan aparat donirala je Holding kompanija Jumko, a dva dobavlјači. Ukupna vrednost donacije je 750 000 dinara.

Da bi bili kvalitetni, da bi bili maksimalni u onome što radimo, treba da imamo dobru opremu. Pojedinci, institucije i kao Jumko danas koji nam je uručio jedan dar koji, značajni su jer obezbeđuju da će i jedan deo tog segmenta – rekla je dr Antić.

Načelnica ove službe dr Gordana Đorđević iznela je podatak da je Služba do sada raspolagala sa pet CTG koji se koriste svakodnevno, na kojima se u proseku uradi više od 8 hilјada pregleda godišnje, te da je ova donacija od izuzetnog značaja.

Dragana Nastić, direktorka komercijale u Jumku smatra da je najbolјi način doprinosa društvenoj zajednici praktična donacija koja potencijalno može da spasi nečiji život.

Zajedničkim snagama u saradnji sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Vranje trajno smo se opredelili da ulažemo u medicinsku opremu i pomažemo zdravstvenu zaštitu svih naših građana na ovaj način – rekla je Nastić prilikom uručenja donacije.

Podsećamo da je ovo druga veća donacija Jumka vranjskom Zdravstvenom centru. Prošle godine Jumko je donirao oftamološki aparat.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana