15.4 C
Vranje
sreda, 28 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoŽENSKI SOLIDARNI FRONT: Nagrada kao dar Razvojnom savetovalištu

ŽENSKI SOLIDARNI FRONT: Nagrada kao dar Razvojnom savetovalištu

Neformalna grupa Ženski solidarni front, dobitnik priznanja “Pokretači promena”, odlučila je da nagradu od 500 dolara usmeri za kupovinu potrebnih sredstava za Razvojno savetovalište Doma zdravlja u Vranju.

Na osnovu njihovih potreba, napravljen je spisak i Bogradska otvorena škola (BOŠ) je kupila potrebni edukativni materijal. Donacija će biti uručena u ponedeljak 10. januara.

Iako je u grupi koja sada već okuplja oko 700 članova bilo više predloga, ipak je inicijativa da se na neki način unapredi zdravstvo i pomogne deci naišla na najveće odobravanje, s toga smo u konsultaciji sa menadžmentom Zdravstvenog centra odlučili da ovu novčanu nagradu preusmerimo razvojnom savetovalištu – kažu predstavnice Ženskog solidarnog fronta.

Podsećamo da je nagradu sredinom decembra u ime Ženskog solidarnog fronta primila Milica Anđelković Jovanović. Vranjankama je nagrada dodeljena u kategoriji „Pohod na aktivizam“ – uspešne inicijative neformalnih grupa za ogranizovanje Humanitarnog bala za prikupljanje sredstava za pomoć deci i porodicama koje su izgubile radno sposobnog člana usled pandemije Kovida 19.

Godišnja nagrada za Pokretače promena dodeljuje se u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“, a koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekat realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN)

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju