2.9 C
Vranje
nedelja, 4 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaKRVAVA GRANICA: Promocija istorijskog svedočanstva sa Košara

KRVAVA GRANICA: Promocija istorijskog svedočanstva sa Košara

U utorak 15. novembra od 18 časova, u velikoj sali Doma vojske u Vranju biće predstavljena monografija „Krvava granica“, autentično svedočenje o borbama na Košarama potpukovnika u penziji Dragutina Dimčevskog.

Izdavač ovog kapitanog dela i svojevrnog istorijskog svedočanstva je SUBNOR Vranje. Pored autora Dimčevskog, zamenika komandanta 53. graničnog bataljona i komandujućeg u reonu karaule Košare u vreme bitke 1999. godine,  o knjizi će govoriti Zoran Lubura, brigadni general u penziji, prof. dr Mitar Kovač, general-major u penziji, kao i Saša Radojević, zastavnik. Moderator programa biće Miroljub Stojčić.

Prema rečima autora knjiga je pisana  na osnovu dnevnika koji je vodio, zvaničnih dokumenata 53. graničnog bataljona  i knjige “Junaci otadžbine”.

Nedavno je na Sajmu knjiga u Beogradu knjiga prvi put i predstavljena široj publici. Prvo izdanje “Krvave granice” štampano je u 1.000 primeraka.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana