2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiPolitikaSRCE: Venecija ipak nije tako daleko...

SRCE: Venecija ipak nije tako daleko…

Sve veći broj građana grada Vranja, kao i samih članova pokreta “SRCE” nam se u poslednjih nekoliko meseci, ozlojeđeno i potpuno očajno, obraća u vezi sa stanjem gradske infrastrukture. Započete, a nedovršene ulice, prekopane radi zamene podzemnih instalacija pa ostavlјene radi prelaska na sledeća gradilišta, blokiraju saobraćaj u gradu, onemogućavaju naše sugrađane da se slobodno kreću, blokiraju prolaz vitalnih službi (hitne pomoći, vatrogasaca, prevoza bolesnih i starih i sl.), onemogućavaju poslovanje lokalnih malih i porodičnih preduzeća, izazivaju štetu na vozilima, povrede pešaka, prašinu koja utiče na kvalitet vazduha, blato prilikom padavina i mnoge druge probleme.

Što je broj započetih, a nezavršenih infrastrukturnih objekata veći, što su problemi time izazvani obimniji, a nezadovolјstvo građana sve očiglednije, to je i ćutanje i sakrivanje lokalnih vlastodržaca sve izraženije.

Inicijativni odbor pokreta “SRCE” u Vranju, iako podržava svako infrastrukturno modernizovanje grada, ne može da ostane nemo na sve ove probleme naših sugrađana koji ne samo da se ne rešavaju, već se i upadlјivo ignorišu od strane lokalne vlasti predvođene SNS-om. Apelujemo na predstavnike lokalnih vlasti grada Vranja da izađu pred građane i objasne zbog čega i do kada će građani trpeti posledice “razvalјene” infrastrukture?

Ujedno zahtevamo od lokalnih vlasti grada Vranja da daju odgovore na najčešća pitanja građana:

  • Da li su rokovi istaknuti na tablama pored prekopanih ulica samo lepe želјe ili nešto što mora da se poštuje?
  • Da li bi ti, makar i formalni rokovi, mogli biti kraći, odnosno izvođenje radova efikasnije, kako se ne bi ulica od par stotina metara radila po godinu dana?
  • Da li se prilikom izbora izvođača radova proveravaju njihove kadrovske kompetencije i materijalne mogućnosti, kako ne bi dolazilo do toga da se kidaju vodovodne cevi (primer Baba Zlatine ulice) ili je bitna jedino njihova lojalnost vladajućim strankama?
  • Da li su izvođači radova u obavezi da infrastrukturu vrate u prethodno stanje ili da samo „zamaskiraju“ delove koje su prekopavali?
  • Da li bi radovi mogli da počinju na početku, a ne na kraju građevinske sezone, kako ne bismo po nekoliko jesenjih i zimskih meseci imali prekopane ulice u koje propadaju vozila, a pešaci se bore sa blatom?
  • Da li nadzorni organi štite interese izvođača radova ili investitora, tj. javni interes građana, pa dozvolјavaju havarije u toku radova kao i loš kvalitet izvršenih radova?
  • Da li je investitor (grad Vranje, odnosno svi građani grada Vranja) naplatio nekada neke penale od izvođača radova, bilo zbog probijanja rokova, bilo zbog lošeg kvaliteta izvedenih radova?

Na kraju se nameće i pitanje, da li to lokalna vlast predvođena SNS-om, s obzirom na predstojeće jesenje kiše, kao rešenje problema, možda ima u planu subvencionisanjekupovine gondola, kao jedinog prevoznog sredstva u jesenjem periodu? Venecija ipak nije tako daleko…

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana