16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaCMTDOAleksandar Stankov promovisao književni prvenac "Elastične priče" u Vranju

Aleksandar Stankov promovisao književni prvenac „Elastične priče“ u Vranju

U prijatnoj atmosferi u Medijskom skloništu u Vranju sinoć je održano književno veče, na kome je predstavlje prvenac mladog autora iz Niša Aleksandra Stankova. Zbirka “Elastične priče”, sadrži 14 priča prvenstveno o emociji, ali i ljudima koje je u svojoj novinarskoj karijeri sretao Aleksandar Stankov. Lajtmotiv zbirke je “duša” po rečima pisca  “najelastičnija u univerzumu”.

Knjiga je objavljena oktobra prošle godine, a nakon Nišlija i Vranjanci su od autora mogli da čuju više o knjizi i tome kako je nastala. Stankov je rekao da mu je posebno drago što se promocija održava u gradu gde je dobio novinarsku nagradu “Slađana Veljković”.

Publici je Stankov pokušao da objasni svoje likove, a ovo predstavljanje je po svemu bilo neobično za prilike u Vranju, s obzirom da je publika aktivno učestvovala u razgovoru u knjizi dajući interaktivan ton događaju.

Uglavnom su to ljudi iz mog novinarskog posla, jer u novinarstvu srećemo različite sudbine, živote i duše, a koliko god da se trudimo da im prilazimo profesionalno i da to bude deo posla od 9 do 17 i da tu priču zatvorimo kada tekst bude objavljen – ako i mi imamo dušu to ostane da živi u nama, da se kotrlja i nalazi neki svoj prostor. Ti likovi su se razvijali, nisam mogao da ih izbacim iz sebe, osim da im podarim neku priču – rekao je Stankov.

Na promociji knjige u “Medijskom skloništu” su, pored pisca, govorili i novinarka Jelena Stojković i izdavač Ivan Drljača.


Pokrenuta je vrlo zanimljiva diskusija u smislu decentralizacije književne scene i kao zaključak nametnulo se mišljenje da Vranje ima književnike vredne pomena, ali nema književnu scenu.

Književno veče organizovali su Tim za integracije i Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču