31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaCMTDOIgračka za svako dete

Igračka za svako dete

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja pokrenuo je veliku akciju „Igračka za svako dete“.

Cilj akcije je da se do decembra prikupi što veći broj novih i polovnih igračaka, koje će kasnije biti uručene svoj deci sa teritorije grada čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte, kao i ustanovama koje brinu o deci kako bi boravak u njima bio što ugodniji za sve mališane.

Akcija zvanično počinje u ponedeljak 17.septembra. Svi koji žele da doniraju igračke mogu ih doneti u Javnu ustanovu „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zastite“, koja je partner u ovoj akciji ili poslati na adresu ove institucije ulica Moše Pijade bb , 17 000 Vranje.

Deo igračaka biće doniran Dečjem odeljenju vranjske Bolnice, deo Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju i sigurnoj kući. Igračke će dobiti i mališani iz Centra za prihvat izbeglica u Vranju kao i nekoliko siromašnih porodica, na osnovu podataka Centra za socijalni rad.

Dovoljna je i jedna igračka da detetu vrati osmeh na lice, zbog toga organizatori pozivaju sve one koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj velikoj akciji.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...