19.9 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaCMTDOKnjige za Zdravstveni centar

Knjige za Zdravstveni centar

Bolnička odeljenja Zdravstvenog centra u Vranju u subotu 8. septembra dobiće prve mini biblioteke. Knjige su prikupljene zahvaljujući širokoj akciji pojedinaca i ustanova koja je počela pre godinu dana, koju je organizovao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Ideja da se na svim takozvanim „ležećim“ odeljenjima vranjske Bolnice opreme mini biblioteke koje će u svakom trenutku biti dostupne pacijentima je naišla na izuzetan odaziv ljubitelja pisane reči iz cele Srbije, pa je prikupljeno oko 2000 knjiga – kaže Jelena Stojković iz Centra.

Ona dodaje da su mnogi pojedinci deo svojih kućnih biblioteka rado donirali Zdravstvenom centru, te da su knjige stizale iz cele Srbije.

Ideja ostaje otvorena i iskreno se nadamo da će te uslovno rečeno biblioteke bivati bogatije, iz dana u dan, jer idalje  svako može da doprinese po nekim dobrim naslovom – kaže Stojković.

Ona se zahvalila svim pojedincima kao i Javnoj ustanovi Narodni univerzitet i Gradskoj upravi koji su pružili logističku i tehničku podršku ovoj akciji.

Buy Me A Coffee

Popularno

MURAL KOJI JE PODELIO VRANJE: Ne sudi već čovek budi

Čini mi se godinama već slušam ideju veterana da Vranje dobije mural posvećen ruskom dobrovoljcu Albertu Andijevu. Čula sam sledeće komentare “Muka mi je...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači