0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaMigracijeMigranti i zaposleni u Prihvatnom centru "pružaju korak" u akciji NURDOR-a

Migranti i zaposleni u Prihvatnom centru „pružaju korak“ u akciji NURDOR-a

U sredu, 02.oktobra, migranti smešteni u Prihvatnom centru u Vranju  čija deca pohađaju neku od osnovnih škola u ovom gradu, hodaće, zajedno sa svojom decom, od Prihvatnog centra do škola i nazad, u znak podrške akciji NURDOR-a „Pruži korak“.

U ovom maršu solidarnosti, pratiće ih predstavnici organizacija koje su prisutne u ovom centru za smeštaj migranata. Inicijativa za akciju je potekla od IOM-a, ali su se pozivu za učešće odazvali Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, UNHCR, DRC,NGO Indigo…

„Nezavisno od sredstava koja ćemo sakupiti našom simboličnom šetnjom, mnogo je važnija poruka koju svi mi, na čelu sa migrantima, šaljemo javnosti: migranti nisu došli ovde samo da zatraže pomoć, već i da je pruže, u skladu sa svojim mogućnostima. Ljubav i briga ne znaju za naciju, religiju, jezik i granice, one su univerzalne i ne koštaju ništa. Činjenica da su se sve organizacije prisutne u Prihvatnom centru Vranje sa oduševljenjem uključile u akciju, inspirisalo nas je da slogan naše šetnje 02.oktobra bude: „PC Vranje za NURDOR, zajedno“, rekla je Milica Anđelković Jovanović iz IOM-a.

Organizatori dodaju da svi građani koji žele mogu da im se pridruže i da zajedno prošetaju vranjskim ulicama „pruže korak“ i pomognu izgradnju Roditeljske kuće.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika