2.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaMigracije „Ples za sve“ u Bosilegradu

 „Ples za sve“ u Bosilegradu

U organizaciji Centra za društvene integracije iz Vranja u Velikoj sali Doma kulture u Bosilegradu održana kulturno-umetnička manifestacija „Ples za sve“.

U okviru programa korisnici Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu predstavili su nekoliko tradicionalnih plesova i religijskih običaja iz Irana, a mališani iz kampa recitovali su na engleskom i srpskom jeziku.

Folklorna sekcija Centra kulture Bosilegrad, pod rukovodstvom koreografa Saše Radovanova, predstavila se koreografijom „Bosilegradsko krajište“, dok su izvođači SD „Mladost“ izveli Igre iz jugoistočne Srbije.

U različitim ritmovima i različitim melodijskim strukturama publika je uživala u programu.Program je završen zajedničkim plesom svih izvođača uz taktove tradicionalne iranske muzike.

Cilj projekta „Ples za sve“, koji je podržan od strane Međunarodne organizacije za migracije je da doprinese pozitivnom uticaju na svakodnevni život migranata u kampu i stvori uslove za njihovu kvalitetniju integraciju sa lokalnim stanovništvom.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener